HOĆI LI ZAŽIVJETI I KOD NAS?

KRENULE PRVE MJERE: Ford u SAD-u kupcima nudi odgodu plaćanja prve rate novog automobila za tri mjeseca, a tu su i mjere za već postojeće kupce...

 

Pandemija koronavirusa u potpunosti je promijenila svakodnevicu mnogih, a jasno je kako će posljedica biti u svim sferama. Među zahvaćenima su naravno i proizvođači automobila koji se suočavaju sa znatno smanjenom prodajom modela.

Ford je u SAD-u već odlučio reagirati i pokušati ohrabriti potencijalne kupce na kupnju.

Jasno je kako u ovoj situaciji potrošači nisu skloni složenim kupnjama koje zahtjtevaju značajne financijske izdatke, među kakve spada i kupnja automobila.

Stoga su u Fordu odlučili poduzeti sljedeće mjere: svi oni koji se odluče na kupnju novog Ford modela imaju pravo odgoditi plaćanje prve rate za 90 dana.

Dakle, ako sada kupite novi Ford, prva rata na naplatu stiže tek oko sredine lipnja. To trenutno vrijedi za kupce u SAD-u, a ostaje za vidjeti hoće li se ponuda proširiti i ponuditi kupcima u Europi.

Ford

Osim spomenute mjere odgode plaćanja, Ford misli i o trenutnim klijentima i kupcima. Tako svi oni na koje ova pandemija utječe u financijskom smislu (a takvih je mnogo) imaju opciju s ljudima iz sektora Ford Credit dogovoriti odgodu plaćanja, odnosno promjenu datuma dospijeća kredita ili rata leasinga.

"Želimo istaknuti da je pomoć dostupna svim kupcima kojima je potrebna", rekao je Marion Harris, izvršni direktor kompanije Ford Motor Credit Company koja se bavi financiranjem Ford modela.

Uz to, u Fordu su odlučili donirati 500.000 dolara neprofitnih organizacijama u Michiganu koje pomažu starijim i nemoćnim građanima kojima je u ovo doba potrebna pomoć u vidu donošenja hrane i lijekova.

U Fordu su brzo prepoznali potrebe svojih kupaca, a ostaje za vidjeti kako će reagirati drugi proizvođači s obzirom na trenutnu situaciju. Kupci će sada svakako razmisliti dva puta prije same kupnje prije svega zbog nesigurne situacije. Pratit ćemo razvoj situacije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:24