AUKCIJE

Kultna filmska Toyota Supra iz prvog filma ‘Brzi i žestoki‘ iz 2001. prodana za 3,5 milijuna kn!

S obzirom na važnost ovog filmskog junaka u popularnoj kulturi, ni ne čudi postignut iznos
Supra prodana na aukciji

Nedavno smo pisali o tome da na aukciju kreće originalna filmska Toyota Supra prerano preminulog glumca Paula Walkera koji jeu Brzim i žestokim igrao ulogu Briana O'Connora.

Narančasta, jako modificirana Supra iz prvog filma 'Brzi i žestoki' iz 2001. godine i licitirana je na aukciji Barrett-Jacksona, jedne od najboljih aukcijskih kuća klasičnih automobila na svijetu. Vanjski izgled imao je snažan utjecaj na tunersku scenu početkom 2000-ih godina.

Supra je završena perla narančastom bojom koja podsjeća na Lamborghinijevu, a u to vrijeme popularne su bile i grafike na automobilima, poput kultnog 'nuklearnog gladijatora' na bočnim stranama Supre. Vizualne nadogradnje uključuju i Bomex set za karoseriju, TRD-ov poklopac motora, APR stražnji spojler od aluminija i 19-inčne Dazz Motorsport Racing alu naplatke.

Uz automobil dolazi i opsežna dokumentacija o filmskoj zvijezdi koja uključuje potvrdu o autentičnosti. Automobil je upravo prodan, a s obzirom na važnost ovog filmskog junaka u automobilskoj kulturi, ni ne čudi postignuta cijena od 550.000 dolara (3,5 milijuna kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:08