184.800 AUTOMOBILA

Kvartal uspjeha: Tesla Motors udvostručio isporuku vozila u prvom tromjesečju

Uspješne prodajne brojke američkog proizvođača iznimka su u širem trendu globalne proizvodnje
Tesla Model Y, ilustracija
 Profimedia

Iz Tesla Motorsa, američkog proizvođača električnih automobila, objavili su da je u prvom tromjesečju isporučio dvostruko više vozila nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Pritom se ističe sasvim solidna potražnja na golemom kineskom tržištu, a reakcije potrošača na Model Y su dobre i dodaje se da se ubrzano proširuju kapacitete prema zacrtanoj razini.

Iz Tesle su u ponedjeljak izvijestili da je u razdoblju od siječnja do ožujka isporučio ukupno 184.800 vozila što je dvostruko više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Analitičari su prema podacima Refinitiva očekivali da će biti isporučeno 177.822 vozila, a kompanija navodi i da je u prva tri ovogodišnja mjeseca proizvela nešto više od 180 tisuća vozila, gotovo dvostruko više nego u istom lanjskom razdoblju.

Teslina sposobnost da proizvede približno jednak broj vozila u prvom tromjesečju kao i u četvrtom tromjesečju 2020. godine je "iznimka u širem trendu globalne proizvodnje osobnih vozila", napisali su analitičari investicijske banke J.P.Morgan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2022 23:18