FOTO, VIDEO

LAMBORGHINI BUDUĆNOSTI: Ovo je V12 Vision Gran Turismo kojim ćete moći pilotirati u popularnoj video igri!

 

Lamborghini je ovog vikenda u Monte Carlu predstavio konceptni V12 Vision Gran Turismo, model koji će (zasad) biti rezerviran za utrkivanje u poznatoj računalnoj igri Gran Turismo od sljedećeg proljeća.

„Lamborghini je mladi brend i danas ovdje predstavljanju našu najnoviju viziju u formi pravog modela, s iznimno „cool” i futurističnim dizajnom u kojem će uživati mlade generacije i automobilistički entuzijasti”, izjavio je na predstavljanju izvršni direktor Lamborghinija Stefano Domenicali.

A automobil izgleda kao da je došao iz kakvog filma budućnosti, a mnogi su pronašli i određene sličnosti s modelom Sian kojeg smo vidjeli na salonu u Frankfurtu. Prije svega se to odnosi na svjetlosni potpis sprijeda koji će očito postati zaštitno lice novih modela Lamborghinija.

Uz to, inspiraciju su dizajneri potražili i na konceptu Marzal iz 1967. godine.

Zanimljiv detalj je i da se u automobil ulazi s prednje strane, kao u kakav ratni avion. Unutra ima mjesta samo za vozača, a za pogon je zadužen isti motor kao i kod Siana – 6,5-litreni atmosferski V12 sa mild-hibridnim pogonom ukupne snage 819 KS...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:50