ZANIMLJIVOST

Lamborghini predstavio ključ od karbona koji je otputovao je u svemir kako bi otključao ‘NFT’

I dok su NFT-ovi pomalo besmisleni, Space Key kombinira digitalnu umjetnost s fizičkim predmetom koji je otputovao u svemir

Lamborghini Space Key

 Lamborghini

NFT-ovi, poznati i kao 'nezamjenjivi tokeni', postali su popularni među ljudima koji imaju više novca nego razuma, pa je bilo samo pitanje vremene kada će proizvođači automobila to odlučiti unovčiti.

image

Lamborghini Space Key

Lamborghini

Jedan od njih je Lamborghini, koji je predstavio svoj 'Space Key'. Razvijen u suradnji s nepoznatim umjetnikom, Space Key nije ključ u tradicionalnom smislu riječi, već jednostavno komad naprednog kompozitnog materijala od karbonskih vlakana koji je poslan na Međunarodnu svemirsku stanicu 2019. i korišten kao dio zajedničkog istraživanja.

image

Lamborghini Space Key

Lamborghini

Nakon što se materijal vratio na zemlju i testiranje je završeno, Lamborghini je imao nešto 'nepotrebnog svemirskog smeća' za koje je saznao da ga može unovčiti. Talijanski proizvođač ga je zatim pretvorio u pet Space Keyeva koji sadrže jedinstveni QR kod koji vlasnike vodi do 'ekskluzivnog i čisto digitalnog umjetničkog djela'.

image

Lamborghini Space Key

Lamborghini

I dok su NFT-ovi pomalo besmisleni, Space Key je zanimljiv jer kombinira digitalnu umjetnost s fizičkim predmetom koji je otputovao u svemir. Za takve predmete postoji značajno tržište, a s obzirom na Lamborghinijev angažman, vjerojatno će biti dosta potražnje.

image

Lamborghini Space Key

Lamborghini

Svemirski ključevi bit će dostupni na aukciji kasnije, ali Lamborghini nije dao previše detalja: 'Daljnji detalji bit će podijeljeni u sljedećim danima i tjednima, uključujući ime umjetnika Space Keya i digitalnih umjetničkih djela, aukcijske kuće, kao i datum i vrijeme dražbe'.

image

Lamborghini Space Key

Lamborghini

Iako mnoga pitanja ostaju neodgovorena, izvršni direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann je rekao: 'Inovacija je duboko ukorijenjen dio Lamborghinijeve DNK. NFT svijet nas je pozvao, a mi smo uzbuđeni zbog suradnje s ovom vrlo strastvenom i inovativnom zajednicom'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:00