5 DANA POSLA

Ledena majstorija: Ovaj Ford Bronco u potpunosti je izrađen od snijega u prirodnoj veličini

Jones je rekao da je za njegovu najsloženiju rezbarija u 21 godini profesionalne umjetnosti, trebalo punih pet dana

Ford Bronco skulptura od snijega

 Eric Jones Studios

Specijalnost njujorškog umjetnika Erica Jonesa je stvaranje zadivljujućih oblika rezbarenjem, stvarajući 'privremene' skulpture u kojima javnost može uživati dok ne nestanu "prirodnim putem". Jedan takav primjer je njegova nedavna rekreacija Forda Bronca isklesanog iz snijega ispred kongresnog centra Buffalo Niagara.

image

Ford Bronco skulptura od snijega

Eric Jones Studios

Sudionike koji su prošli tjedan posjetili Buffalo Auto Show dočekala je snježna skulptura Bronca s dvoja vrata u prirodnoj veličini koji je izgledao kao da se probija po kamenitom terenu. Jones je lokalnoj podružnici medijske kuće WKBW-a rekao da je posebno odabrao ovaj kut kako bi izgledalo da se Bronco spušta niz brdo prema ulazu u auto salon.

Jones je rekao da mu je za projekt, za koji kaže da je njegova najsloženija rezbarija u 21 godini profesionalne umjetnosti, trebalo punih pet dana, i unatoč mukotrpnom vremenu potrebnom za izradu, potpuno mu je u redu da se otopi u narednim tjednima.

image

Ford Bronco skulptura od snijega

Eric Jones Studios

'Više volim rezbariti stvari koje su privremene', rekao je Jones za WKBW. 'Bundeve, pijesak, snijeg, led... Volim stvari koje se tope, ispiru ili trunu. Više me zanima proces rezbarenja nego proizvod. Ima nešto lijepo u umjetnosti koja je privremena, jer uključuje energiju da netko dođe, da je vidi i uživa u njoj'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:43