PORSCHE CAYENNE TURBO S

Leteća tvrđava koja stotku hvata za 4,5 sekundi

Da je Porsche gazda među sportskim SUV-ovima potvrđuje novi Cayenne Turbo S

Najnovija izvedba moćnog SUV-a s oznakom Turbo S najsnažniji je Cayenne do sada koja zahvaljujući moćnom 4,8-litrenom V8 motoru s dva turbo punjača preuzetim iz modela Panamera S raspolaže s čak 550 KS.

Od standardnog Cayennea Turbo izvedba S je snažnija za 50 KS uz 50 Nm više okretnog momenta, pa do 100 km/h stiže već za 4,5 sekundi, a igla brzinomjera zaustavlja se tek na 283 km/h (5 km/h više od modela Turbo). Strahovita su i među ubrzanja, pa tako od 80 do 120 km/h najsnažnijem Cayenneu treba tek 2,9 sekundi.

Mjenjač je 8-stupanjski Tiptronic S koji snagu prenosi na sva četiri kotača, dok se za optimalan prijenos na podlogu brinu elektronski diferencijal s ograničenim proklizavanjem te sustav Porsche Torque Vectoring Plus.

U lovu na više snage i momenta u Zuffenhausenu nisu zaboravili na potrošnju pa tako za Cayenne S garantiraju prosječnu vrijednost od 11,5 litara na 100 km, a solidna je i vrijednost emisije CO2 od 270 grama po prijeđenom kilometru.

Izvana se Turbo S izvedba raspoznaje po okvirima stakala crne boje visokog sjaja, rubu krovnog spojlera u boji karoserije, naplacima od 21 cola i pravokutnim ispušnim cijevima.

Unutrašnjost se raspoznaje po posebnoj dvobojnoj izvedbi. Ovakav Cayenne jamči ekskluzivnost vlasnicima, a takva je i cijena – u Njemačkoj stoji 152.000 eura s porezom što je za tridesetak tisuća eura više od izvedbe Turbo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:30