HRVATSKA PREMIJERA

Limuzina, karavan i SUV: Na domaće tržište stigla nova francuska krstarica, ovo su cijene...

U ponudi su tri motora, uključujući plug-in hibridnu izvedbu s 225 KS

Citroën C5 X

 Neven Cesar

Na domaće tržište stigla je nova generacija Citroëna C5. Model koji je kroz dvije generacije bio klasična limuzina, sada je pretvoren u neobičan spoj limuzine, karavana i svojevrsnog SUV-a, a kako bi napravili distancu od prethodnika, imenu C5 dodan je i nastavak X.

image

Citroën C5 X

Citroën

Citroënov novitet dugačak je 4805 mm, širok 1865 mm i visok 1485 mm, a međuosovinski razmak je prilično dugačak, ima 2785 mm, što osigurava ogroman prostor za noge putnika straga.

image

Citroën C5 X

Citroën

Tijesno nije ni u prtljažniku, koji već u osnovnom položaju proguta 545, a s preklopljenim naslonom čak 1640 litara.

Za razliku od vizualno dojmljive vanjštine, kabina je izvedena prilično smireno, s naglaskom na maksimalan komfor, ali i luksuzne detalje.

image

Citroën C5 X

Citroën

U mnoštvu modernih tehnologija koje omogućuju jednostavniju vožnju, ističu se prošireni head-up zaslon, sustavi za pomoć u vožnji koji pružaju poluautonomnu vožnju te potpuno novo komunikacijsko sučelje s dodirnim zaslonom visoke razlučivosti od 12-inča.

image

Citroën C5 X

Citroën

Nova Citroënova perjanica kotrlja se na već poznatoj Stellantisovoj platformi EMP2, kao i bratski Peugeot 508, a dostupna je s plug-in hibridnim i benzinskim pogonima. Dizelaša nema.

U ponudi su tri motora – 1,2-litreni trocilindarski turbobenzinac sa 130 KS, odnosno 1,6-litreni četverocilindraš s turbopunjačem i 180 KS te plug-in hibrid sa 225 KS (1.6 THP u kombinaciji s elektromotorom od 110 KS).

image

Citroën C5 X

Citroën

Top model sa 225 KS vozi do 135 km/h u EV načinu rada i nudi potpuno električnu vožnju do 50 kilometara. Usto, prvi je model kod kojeg je uveden aktivni ovjes Citroën Advanced Comfort, koji dodatno pojačava dojam vožnje kao na letećem tepihu.

Pogon je uvijek prednji, a mjenjač 8-brzinski automatik.

image

Citroën C5 X

Citroën

U ponudi su tri paketa opreme, a cijene benzinaca kreću na 279.900 kuna. Plug-in hibrid starta na 372.438 kuna.

Novi C5 X uskoro stiže na prvi test, a do tada pročitajte naše dojmove s međunarodne prezentacije u Barceloni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:39