Dobra ideja?

Luda priča: Čovjek uhićen zbog izdavanja registarskih oznaka za ‘imaginarno kraljevstvo‘

Policija je rekla da je postala svjesna aktivnosti nakon što je policajac zaustavio automobil s registarskim pločicama kraljevstva

Registarske oznake kraljevstva Yashar-El

 Twitter Screenshot

Izraelska policija rekla je da istražuje Shaija Karamostu, koji se nedavno proglasio vođom novog kraljevstva kojeg je osnovao, a koje je nazvao Yashar-El. Glavna zabrinutost vlasti proizlazi iz činjenice da je počeo izdavati putovnice, registarske ploćice i druge dokumente od "nacije".

Policija je rekla da je postala svjesna Karamostinih aktivnosti nakon što je policajac zaustavio automobil s registarskim pločicamaa kraljevstva Yashar-El. Vozač je zaustavljen blizu obalnog grada Ashdoda i predočio je dokument za koji je tvrdio da je diplomatska akreditacija nacije, koja je bila dovoljno uvjerljiva da ih je službenik pustio.

Nakon te interakcije, izraelska policija otvorila je tajnu istragu o ovom predmetu, koja je kulminirala prošli tjedan uhićenjem Karamoste i njegovog partnera u središnjem Izraelu zbog optužbi za krivotvorenje i korištenje lažnih dokumenata, ometanje policijskog službenika, lažno predstavljanje, krivotvorenje identifikacijskih oznaka vozila i korištenje lažnih registarskih oznaka, prenosi The Times of Israel.

Dvojac je uhićen u kompleksu u blizini Moshav Bitan Aharona, koji je označen kao "službena pošta" kraljevstva Yashar-El. Policija je također pretražila kuću para u Haderi, koja je označena kao "konzulat nacije".

Unatoč znaku s upozorenjem da je "neovlašteni ulazak bez službene pozivnice strogo zabranjen", policija je ušla i tamo pronašla pločice i druge dokumente.

U objavi na web stranici kraljevstva - yashar-el.me, predstavnik kraljevstva rekao je da je izraelska policija nezakonito otela "Kralja Shaia", i tvrdio da je poslao pismo Međunarodnom sudu pravde u Haagu.

Prekršajni sud u Acreu pustio je i Karamostu i njegovu partnericu pod restriktivne uvjete. Nakon što su pušteni, policija kaže da će nastaviti istraživati slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:17