PRODUŽENA VERZIJA

Luksuz na kineski način - evo kako izgleda Mercedesova E-klasa rezervirana za tržište Kine!

Model ima 140 mm veći međuosovinski razmak, a uz to na stražnjem se dijelu nalazi tablet sa različitim funkcijama...
E-klasa L
 Daimler

Salon automobila u Pekingu, prvi nakon niza otkazanih sajmova ove godine, uspješno je otvorio svoja vrata. Pritom su mnogi proizvođači predstavili novitete za tržište Kine. Među njima je i Mercedes čija je glavna zvijezda štanda upravo E-klasa. Ali ne E-klasa kakvu imamo prilike vidjeti ovdje. Naime, osvježena E-klasa ipak se razlikuje u izvedbi za kinesko tržište. Predstavljena uz moto "Made in China, for China", odnosno "proizvedena u Kini, za Kinu", spomenuta izvedba ima 140 mm veći međuosovinski razmak pa je komfor zagarantiran. Uz to, na slikama možete primijetiti kako se na stražnjem dijelu nalazi i dodatni tablet putem kojeg primjerice vlasnik vozila može kontrolirati svim funkcijama automobila dok ga vozač vozi.

image
E-klasa L
Daimler

I kineska je verzija, baš kao i europska, dobila MBUX infotainment sustav koji koristi umjetnu inteligenciju, a tu je i neizostavno ambijentalno osvjetljenje dostupno u 64 različite nijanse.

image
E-klasa L
Daimler

Treba napomenuti kako proizvodnju E-klase za kinesko tržište odrađuje Beijing Benz Automotive koji predstavlja zajednički pothvat Mercedesa i BAIC Motora. Kompanije proizvodi Mercedesove modele od 2005. godine, a o važnosti kineskog tržišta za E-klasu dovoljno govori podatak kako je svaka druga proizvedena E-klasa u svijetu otišla upravo na kinesko tržište. Slična situacija je i sa S-klasom (trećina prodaje generacije W222 odnosila se na Kinu).

image
E-klasa L
Daimler

Stoga ne čudi da se proizvođači prilikom razvoja i plasiranja proizvoda na tržište uvelike oslanjaju na želje najsnažnijih tržišta. Pritom se tržište u Kini polako oporavlja, a ovaj sajam trebao bi dodatno potaknuti tamošnje kupce da ponovno krenu sa pojačanom kupovinom novih modela...

image
E-klasa L
Daimler
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:52