PREMIJERA U LIPNJU

‘M‘ odjel objavio fotografiju ‘malog brata M4‘: Ovako će izgledati novi BMW M2

M2 je kamufliran uzorkom koji skriva detalje dizajna, no fotografija daje dobro predodžbu o proporcijama vozila

BMW M2 (kamuflirani prototip)

 Instagram Screenshot

BMW-ov M odjel je na Instagramu objavio fotografiju novog BMW-a M2 u profilu. Dobivamo pogled na rep i stražnje krilo na poklopcu prtljažnika, a možemo vidjeti i set naplataka u brončanoj boji s kutnim dizajnom s dva kraka.

M2 je kamufliran uzorkom koji skriva detalje dizajna, no fotografija daje dobro predodžbu o proporcijama vozila. Nos je dugačak i sprijeda zakrivljen prema dolje, bočni pragovi su veoma istaknuti, dok su stražnji branici mišićavih proporcija. Poznato je da novi M2 dobiva dva rasporeda ispušnih vrhova, pri čemu će par cijevi na svakoj strani karoserije biti uobičajena postava.

Drugi dizajn vizualno je prepoznatljiviji jer ima četiri izlaza u obliku trapeza s dva na vrhu i dva s nešto širim razmakom prema dnu. Nedavne špijunske fotografije ponudile su ponudile su pogled u kabinu prototipa M2. U unutrašnjosti dominiraju dva velika ekrana za digitalnu ploču s instrumentima i zaslon infotainmenta. Središnja konzola ima visoko postavljeni mjenjač i kružni kotačić za upravljanje iDrive softverom.

Ispod poklopca motora nalazi se verzija S58 twin-turbo 3,0-litrenog rednog "šestaka" sa snagom od oko 455 KS (335 kW). Zasad smo vidjeli prototipe opremljene isključivo automatskim mjenjačem, te nije jasno hoće li BMW ponuditi ručnu verziju s novim M2.

Također, nepoznat je i datum kada BMW namjerava predstaviti "malog brata M4". Tvrtka navodi da montaža počinje krajem 2022. godine, u njezinoj tvornici u San Luis Potosiju u Meksiku. Proizvođač automobila tamo također proizvodi Seriju 3 i 2 Coupe, a u planu je zaposliti 800 novih radnika koji bi radili na M2.

BMW obećava premijeru novog M automobila na Goodwood festivalu brzine, koji će trajati od 23. lipnja do nedjelje 26. lipnja. Imajmo na umu da je tamo u srpnju prošle godine predstavljena najnovija Serija 2, stoga je lako moguće da BMW tamo planira predstaviti i M2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:37