vrući novitet

Mercedes-AMG pokazao CLE 53 Coupe s elektrificiranim rednim turbo šestakom sa 449 KS i 600 Nm

Novi model razvija 449 KS (330 kW) između 5800/min i 6100/min, uz 560 Nm okretnog momenta ili 600 Nm

Mercedes-AMG CLE 53 Coupe

 Mercedes-AMG

Svježi model obitelji Mercedes CLE Coupe stigao je u obliku moćnog CLE 53 4Matic+ Coupea. Iako možda nije puristički AMG model s vrha ponude koji ljubitelji brenda strpljivo iščekuju, sigurno donosi zanimljivu dozu uzbuđenja uz standardnu ponudu.

Uzimajući u obzir tradiciju drugih modela iz Mercedes-AMG ‘53‘ serije, CLE 53 4Matic+ Coupe pokreće 3,0-litreni redni šestak s turbopunjačem, a tu je i unaprijeđeni blagi hibridni sustav. Motor se ističe ažuriranim komorama za izgaranje, novim klipnim prstenovima, optimiziranim ubrizgavanjem te novim turbopunjačem za ispušne plinove.

image

Mercedes-AMG CLE 53 Coupe

Mercedes-AMG

Sve ovo podržano je drugom generacijom integriranog starter generatora i 48-voltnim električnim sustavom, koji dodaje do 23 KS i 205 Nm okretnog momenta.

Ukupno, ovaj novi model razvija 449 KS (330 kW) između 5800/min i 6100/min, uz 560 Nm okretnog momenta ili 600 Nm s omogućenom funkcijom Overboost. Snaga se prenosi putem AMG-ovog poznatog 9G ‘Speedshift‘ mjenjača na sva četiri kotača. CLE 53 4Matic+ Coupe ubrzava do 100 km/h za samo 4,2 sekunde, postižući elektronički ograničenu najveću brzinu od 250 km/h, odnosno 270 km/h uz opcionalni AMG Driver‘s Package.

image

Mercedes-AMG CLE 53 Coupe

Mercedes-AMG

Vozač može prilagoditi iskustvo vožnje biranjem između različitih načina rada kao što su Slippery, Comfort, Sport, Sport+ i Individual. Svaki od njih prilagođava postavke motora, prijenosa, šasije i odziva upravljača. Dodatno, ugrađen je način rada za drift, koji prebacuje automobil na stražnji pogon u svakom trenutku, iako nije vjerojatno da će mnogi vlasnici koristiti ovu opciju.

Jedna od ključnih nadogradnji je standardno upravljanje stražnjom osovinom koje omogućuje nagib stražnjih kotača do 2,5 stupnjeva pri brzinama do 100 km/h i do 0,7 stupnjeva paralelno s prednjim kotačima pri brzinama iznad 100 km/h. Dodatno, tu je trostupanjsko AMG upravljanje i AMG Ride Control sustav ovjesa, dizajniran za poboljšanje agilnosti bez žrtvovanja udobnosti.

image

Mercedes-AMG CLE 53 Coupe

Mercedes-AMG

Vizualno, CLE 53 4Matic+ Coupe se ističe svojim prepoznatljivim izgledom, uključujući agresivni prednji branik s AMG maskom. Bočno, prednji lukovi su prošireni za 58 mm, dok su stražnji prošireni za 75 mm, pružajući mu impozantan izgled na cesti. Standardno dolazi s setom 19-inčnih kotača, dok su dostupne i opcije s 20-inčnim naplacima.

Promjene se nastavljaju na stražnjem dijelu s revidiranim LED stražnjim svjetlima povezanim s tamnocrvenim elementom. Dodatno, tu je i mali spojler, dvostruke ispušne cijevi, te opcionalni AMG Optics paket koji uključuje veći difuzor, spojler i prednje i stražnje aerodinamičke rubove. Kupci mogu odabrati i između dva AMG Night paketa i AMG Carbon paketa.

image

Mercedes-AMG CLE 53 Coupe

Mercedes-AMG

Unutar kabine nalazimo poznati AMG Performance upravljač s ravnim dnom presvučen crnom kožom i alcantarom. Osim toga, prisutno je obilje ugljičnih vlakana na armaturnoj ploči, crveni kontrastni šavovi te sjedala presvučena kožom i mikrofibrom. Kupcima su na raspolaganju razne opcije kože i Nappa kože, a AMG nudi i set sjedala za performanse.

I dok Mercedes-AMG još uvijek nije otkrio na kojim će tržištima biti dostupan CLE 53 4Matic+ Coupe niti kada će službeno biti lansiran, mnogi s nestrpljenjem iščekuju informacije o cijenama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 21:01