CES LAS VEGAS

Mercedes će pokrenuti globalnu mrežu punjenja i to za sve marke: za početak u Sjevernoj Americi

Program će osigurati više od 10.000 punjača velike snage diljem Sjeverne Amerike, Europe, Kine i drugih tržišta

Mercedes punionica (digitalni prikaz)

 Mercedes-Benz

Mercedes želi ubrzati širenje električnih automobila izgradnjom globalne mreže za punjenje velike snage prije kraja ovog desetljeća.

Kompanija je ovog tjedna na CES-u u Las Vegasu najavila da će instalirati više od 10.000 stanica za punjenje diljem Europe, Kine i drugih tržišta, ali da će program ove godine započeti u Sjevernoj Americi. Planira instalirati više od 400 čvorišta za punjenje s ukupno 2500 punjača do 2027. uz pomoć MN8 Energy i Chargepointa.

image

Mercedes punionica (digitalni prikaz)

Mercedes-Benz

Mercedes kaže da će čvorišta za punjenje biti smještena u većim mjestima i gradovima te u blizini velikih maloprodajnih mjesta i vlastitih distributera tvrtke. Poput Tesline Supercharger mreže, Mercedesove punionice bit će otvorene za one koji voze druge marke automobila, iako se čini da će samo vozači Mercedesa dobiti priliku rezervirati mjesta unaprijed.

image

Mercedes punionica (digitalni prikaz)

Mercedes-Benz

Iz tvrtke kažu da će čvorišta za punjenje nuditi između 4 i 30 stanica za punjenje, ovisno o lokaciji, a svaka će nuditi do 350 kW snage. Mercedes tvrdi da će inteligentno upravljanje punjenjem i opterećenjem omogućiti vozilima da se pune maksimalnom brzinom bez preopterećenja sustava i izbjeći velika vremena čekanja.

Mjesta za punjenje pružit će zaštitu od vremenskih nepogoda gdje god je to moguće, a također će imati nadzorne kamere, prodajna mjesta s hranom i WC u blizini. I neće biti petljanja s lozinkama i brojevima računa: tehnologija Plug & Charge znači da će vaš automobil podnijeti naplatu.

image

Mercedes punionica (digitalni prikaz)

Mercedes-Benz

Teslina mreža Supercharger oduvijek je bila velika prodajna prednost za marku, čak i ako većina vozača puni kod kuće, a vijest da veliko ime poput Mercedesa stavlja sve snage iza programa infrastrukture punjenja sigurno će pomoći uvjeriti neke vozače da prijeđu na električne automobile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 18:48