AKTUALNO

Mercedes daje pozamašan bonus svojim radnicima: Njih 93.000 dobit će 7300 eura

Nakon prošlogodišnjeg solidnog učinka, trokraka zvijezda sa zadovoljstvom najavljuje rekordni bonus od 7300 eura za dijeljenje dobiti

Mercedes dijeli bonus svojim zaposlenicima (ilustracija)

 Mercedes-Benz

Od 1997. godine Mercedes dio dobiti dijeli sa svojim zaposlenicima. U 2022. oko 100.000 radnika zaradilo je dodatnih 6.000 eura kao "znak poštovanja" nakon profitabilne 2021. Nakon prošlogodišnjeg solidnog učinka, trokraka zvijezda sa zadovoljstvom najavljuje rekordni bonus od 7.300 eura za dijeljenje dobiti. Bonus će biti podijeljen otprilike 93.000 zaposlenika koji ispunjavaju uvjete.

image

Mercedes AMG CLA

Mercedes-Benz

Uprava tvrtke i generalno radničko vijeće složili su se s isplatom ovog posebnog paušalnog bonusa radnicima u Njemačkoj. Novac će dobiti zajedno s plaćom za travanj. Zanimljivo, iznos je čak i veći od trenutnog maksimalnog ograničenja plaćanja od 6465 eura. Počevši od poslovne 2023. godine, uspostavit će se novi sustav obračuna bonusa iz dobiti. Mercedes kaže da će nova strategija "biti usklađena s postojećim sustavom upravljanja".

image

Mercedes AMG CLA

Mercedes-Benz

Ovi velikodušni bonusi dolaze u trenutku kada je Mercedes pristao potrošiti nevjerojatnih 47 milijardi dolara do kraja desetljeća za financiranje svoje električne linije. Njemački luksuzni brend namjerava 2030. ponuditi samo električna vozila "gdje to tržišni uvjeti dopuštaju".

Da bi to postigao, razvija nekoliko novih platformi, kao što su MMA za kompaktne automobile, MB.EA za srednja do velika vozila i AMG.EA za performanse modeli. Osim toga, VAN.EA će poduprijeti minivanove i gospodarska vozila.

image

Mercedes AMG CLA 45 S Shooting Brake

Mercedes-Benz

Zajedno sa svojim partnerima, Mercedes će izgraditi ne manje od osam tvornica baterija kako bi podržao svoju stalno rastuću liniju električnih vozila. Namjerava smanjiti razvojni proračun za motore s unutarnjim izgaranjem za 80 posto do 2026., što će imati izravne posljedice na radnu snagu za smanjenje troškova.

Iz istog razloga, linija kompaktnih automobila bit će pojednostavljena, a vjeruje se da će hatchback i limuzina A-klase otići, zajedno s monovolumenom B-klase. Mercedes predviđa da će hibridi i električni automobili činiti polovicu njegove ukupne godišnje prodaje do 2025., pet godina ranije nego što se prvotno procjenjivalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:15