ELEKTRIČNA ALTERNATIVA S-KLASI

MERCEDES EQ koncept: ovako izgleda interijer luksuzne električne limuzine koja stiže u Frankfurt!

 

Mercedesov štand na nadolazećem salonu u Frankfurtu bit će prepun noviteta, a među njima će biti i konceptni električni model kodnog imena EQ Concept, koji bi, barem prema prvim najavama i skicama, trebao biti luksuzna limuzina s električnim pogonom (s nazivom EQS) i, kako sada možemo vidjeti, impresivnim futurističnim interijerom.

Mercedes je naime danas objavio službene slike koje otkrivaju kako bi luksuzni modeli mogli izgledati u budućnosti. Očekivano, prekidača nema, a zamijenili su ih zasloni osjetljivi na dodir. Uz središnji zaslon tu su i dva dodatna zaslona na kojima se između ostalog projiciraju snimke s kamera koje služe umjesto retrovizora. Budući da se ispred vozača nalaze određene informacije, moguće je da je cijela kontrolna ploča zapravo veliki zaslon na kojem se po potrebi mogu prikazivati određene informacije.

Iako će ovaj model vjerojatno imati sustav za autonomnu vožnju, ispred vozača nalazi se upravljač neobičnog oblika što znači da će vožnja i dalje biti „dostupna”. Zanimljiv je i raspored i oblik sjedala – ovaj automobil namijenjen je za vožnju četiri osobe, a prema obliku sjedala moguće je da će se prednja sjedala moći okretati. Što se tiče vanjskog dizajna, zasad je dostupan samo teaser koji i ne otkriva previše.

Serijska izvedba ovog modela trebala bi izaći 2021. godine, a za pogon bi trebali biti zadužena dva elektro motora od 600 KS. Doseg bi trebao biti oko 500 kilometara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:49