STIŽE SREDINOM 2015.

MERCEDES GLE COUPE Pogled preko nišana na BMW X6

Stuttgart je konačno odgovorio na stari izazov BMW-a i predstavio svoj prvi luksuzni 4x4 coupe

Dugo se Mercedes nećkao odgovoriti na BMW-ov izazov u vidu modela X6. Punih šest godina gledali su iz Stuttgarta kako u Munchenu ubiru vrhnje modelom „koji nema smisla“, a sada su Mercedesovi čelnici i sami naprasno promijenili mišljenje i okrenuli ploču.

Prvih dana siječnja 2015. na salonu u Detroitu i službeno će otkriti GLE Coupe, sportskiju izvedenicu modela ML, kojim izravno udara na novu, nedavno predstavljenu drugu generaciju bavarskog modela. U tom smislu osnovni oblik karoserije koji napadno sliči BMW-ovom, govori sve. Osim toga, GLE Coupe dolazi na naplacima veličine 20 do 22 cola, imat će 4matic pogon i prilagodljiv zračni ovjes.

Naravno, i svu silu elektronskih pomagala. U početku će se nuditi dizelaš 350d (3.0 sa 258 KS) te benzinci 400 i 450 AMG Sport (3.0 sa 333 i 367 KS).

Novost u ponudi je spomenuta AMG Sport linija koja će biti pozicionirana ispod standardnih AMG artikala, nešto poput BMW M Performance modela. Prava bomba iz AMG odjela stiže naknadno, a riječ je o GLE 63 AMG varijanti koju pokreće 5,5-litreni V8 bi-turbo motor s oko 570 KS. Snaga se putem 9-brzinskog G-Tronic automatskog mjenjača prenosi na sve kotače.

GLE Coupe stiže sredinom 2015., kada će biti predstavljen i redizajnirani ML, koji tada mijenja naziv u GLE Coupe. Standardni GLE dobiva unutrašnjost i prednji dio Coupea, a na Coupe će podsjećati i stražnji dio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:18