aktualno

Mercedes GLE i GLE Coupe dobili facelift: Plug-in hibridi razvijaju 386 KS i 650 Nm okretnog momenta

Novi plug-in hibrid GLE 400e ima 2,0-litreni četverocilindrični motor i elektromotor koji stvaraju kombiniranu snagu od 386 KS

Mercedes GLE facelift

 Mercedes-Benz

Mercedes je predstavio osvježene GLE modele, koji dobiva novu tehnologiju koga ih čini sposobnijim za off-road, inteligentniji sustav MBUX-a i novu razinu opreme GLE 400e 4Matic plug-in hibrid.

Novi plug-in hibrid GLE 400e ima 2,0-litreni četverocilindrični motor i elektromotor koji stvaraju kombiniranu snagu od 386 KS (284 kW) i 649 Nm okretnog momenta. Potpuno električni raspon od 23,3 kWh baterije tek treba biti objavljen, ali Mercedes će ponuditi opcijski 60 kW DC punjač.

image

Mercedes GLE facelift

Mercedes-Benz

U međuvremenu će GLE 400e razvijati 252 KS (185 kW), dok će GLE 350 4Matic pokretati 2,0-litreni dizelaš koji će s elektromotorom stvarati 197 KS (145 kW). Svi pogonski sklopovi GLE-a dobit će malu količinu elektrifikacije, zahvaljujući 48-voltnom blagom hibridnom sustavu, koji će u Europi biti dodan 2,0-litrenim i 3,0-litrenim dizelskim motorima.

image

Mercedes GLE facelift

Mercedes-Benz

Modeli GLE 300 d 4MATIC i GLE 450 d 4MATIC, imat će 269 KS (198 kW), odnosno 367 KS (270 kW). Posljednji model, GLE 580 4MATIC, također će se nuditi s "Off-Road inženjerskim paketom". On dodaje zaštitu ispod karoserije koja, u kombinaciji s dostupnim zračnim ovjesom, dodaje SUV-u nekoliko centimetara više od tla.

image

Mercedes GLE facelift

Mercedes-Benz

Također će dodati off-road način rada u infotainment sustavu, koji vozaču pruža informacije o kutu nagiba, kardinalnom smjeru i još mnogo toga. Sustav također radi s kamerama od 360 stupnjeva kako bi pružio "prozirnu haubu", koja vozaču daje bolji pogled na teren koji ga okružuje.

image

Mercedes GLE facelift

Mercedes-Benz

Uz to, Mercedes je GLE-u dodao i novi Trailer Route Planner. Određuje rute prikladne za vožnju s prethodno definiranom prikolicom na temelju podataka o njezinoj težini, visini, širini itd. Kako bi vam pomogao pri parkiranju prikolice kada stignete na svoju lokaciju, Trailer Maneuvering Assist sada radi sa sustavom koji se temelji na kameri i automatski regulira upravljanje GLE-om do brzine od 4,5 km/h.

image

Mercedes GLE facelift

Mercedes-Benz

Sustav koji pokreće ove aplikacije, MBUX, sada je inteligentniji nego ikad i sada je u svojoj drugoj generaciji. Iako zasloni unutar GLE-a ostaju iste veličine (12,3 inča), više postavki vozila i udobnosti može se kontrolirati putem zaslona osjetljivog na dodir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:07