VELIKI OPOZIV

Mercedes opozvao 123.000 vozila: U pitanju su modeli proizvedeni između 2001. do 2011.

Njemački proizvođač automobila je otkrio da je nekoliko čimbenika tijekom procesa proizvodnje moglo utjecati na kvalitetu dijelova

Mercedes-Benz CLS

 Mercedes-Benz

Novi opoziv Mercedesa odnosi se na gotovo 125.000 automobila, i to na modele stare više od dva desetljeća. Prema proizvođaču, staklena krovna ploča možda nije pravilno pričvršćena na određenim automobilima i mogla bi se odvojiti od vozila.

Točnije, opoziv uključuje 123.696 modela C-klase, E-klase, CLK-klase i CLS-klase proizvedenih od 2001. do 2011. Također uključuje odgovarajuće AMG varijante velike snage.

image

Mercedes-Benz C-klasa

Mercedes-Benz

Prema dokumentima dostavljenim National Highway Traffic Safety Administrationu, problem je prvi put skrenuo pažnju Mercedesa u prosincu 2017. Proizvođač automobila pokrenuo je početnu istragu o tvrdnjama izvan SAD-a o odvajanju krovne ploče od vozila. Mercedes je tijekom istrage otkrio da je dobavljač mijenjao proizvodni proces krovnog prozora tijekom godina, mijenjajući vrijeme sušenja za vezivno sredstvo staklenog krovnog otvora.

image

Mercedes-Benz E-klasa

Mercedes-Benz

Nalazi su rezultirali time da je tvrtka objavila opoziv u prosincu 2019. zbog problema. Proizvođač automobila utvrdio je da vezivno sredstvo možda nije zadovoljilo specifikacije tijekom određenog razdoblja proizvodnje. Naknadne istrage nastavile su otkrivati probleme s dijelom, što je prisililo proizvođača automobila da proširi opseg opoziva u ožujku 2021.

U međuvremenu, Mercedes je nastavio raditi sa svojim dobavljačem kako bi utvrdio opseg i uzrok problema. U travnju 2022. proizvođač automobila saznao je da dijelovi koji su prošli potpuni proces sušenja još uvijek mogu patiti od problema s odvajanjem.

image

Mercedes-Benz CLK

Mercedes-Benz

Nekoliko mjeseci kasnije, u rujnu 2022., dobavljač je otkrio da je nekoliko čimbenika tijekom procesa proizvodnje moglo utjecati na kvalitetu dijelova, a ne samo na vrijeme sušenja, što je navelo proizvođača automobila da provede ovaj posljednji opoziv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:15