GADGETI NA KOTAČIMA

Mercedes postaje softverska kompanija: ‘Naši auti imat će performanse superračunala‘

Prvi čovjek njemačke kompanije Ola Källenius otkrio je velike planove za budućnost
 AFP

Izvršni direktor Mercedes-Benza Ola Källenius najavio je da njemačka marka namjerava postati softverska kompanija. Na konferenciji u Kaliforniji, Kallenius je objasnio planove:

‘Mi smo na putu da postanemo softverska tvrtka. U svaki naš automobil ugradit ćemo tehnologiju koja će pružati performanse superračunala. Trenutno stvaramo stvari u fizičkom svijetu, ali sve više se prebacujemo i u digitalni svijet‘ - navodi Källenius.

image

Mercedes Maybach GLS

Mercedes-Benz

Mercedes trenutno radi s partnerima na razvoju novih proizvoda i usluga, uključujući proširene mogućnosti infotainmenta, sofisticiranijih sigurnosnih značajki i velikih zaslona. Kako navode mediji, svi će raditi na Mercedes-Benzovoj MB.OS platformi, za koju se očekuje da će debitirati krajem 2024. godine.

image

Mercedes-Benz E-klasa

Mercedes-Benz

‘Mi smo arhitekti vlastitog operativnog sustava. Budući da ciklusi razvoja automobila traju godinama, u usporedbi s mjesecima ili čak tjednima za softverske programe, postoji rizik da tehnologija u automobilu postane zastarjela mnogo prije nego što životni vijek automobila završi.

Uz MB.OS i povremena ažuriranja, naš proizvod neće stariti i s vremenom će zapravo postati još bolji‘ - zaključuje Källenius.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 13:03