REZULTATI PRODAJE 2017. GODINE

MERCEDES POTVRDIO VODEĆU POZICIJU među luksuznim proizvođačima automobila, iz BMW-a najavljuju povratak na tron do 2020. godine!

 
 Daimler AG

BMW je dugo držao titulu najvećeg svjetskog brenda luksuznih automobila. Ipak, prošle mu je godine tu titulu oduzeo Mercedes koji je prodao 2,08 milijuna primjeraka i tako smijenio bavarskog proizvođača s prijestolja. Ista priča ponovila se i ove godine. Naime, prije nekoliko dana objavljene su službene brojke. Unatoč odličnim prodajnim rezultatima BMW-a čija je prodaja rasla za 4,2 posto (prodali su 2,09 milijuna vozila), Mercedes ponovo ruši rekorde i potvrđuje svoju vodeću poziciju. Prodaja im je u prošloj godini rasla za 9,9 posto te su na kraju prodali čak 2,29 milijuna primjeraka! Na trećem mjestu se našao Audi koji je također ostvario rast te na kraju prodao 1,88 milijuna primjeraka, no spomenute prodajne brojke ipak su im manje nego kod spomenutog dvojca. Nakon objave rezultata javio se bavarski proizvođač koji sada tvrdi kako će u sljedeće dvije godine vratiti svoju vodeću poziciju.

FILE PHOTO: A BMW logo is seen at a car dealership in Vienna, Austria, May 30, 2017. REUTERS/Heinz-Peter Bader
REUTERS

"Do 2020. godine ponovo ćemo biti najveći proizvođač u segmentu luksuznih automobila. Iako zadatak neće biti lagan, uvjeren sam u uspjeh. Pritom nećemo gledati samo broj prodanih primjeraka, već ćemo se nametnuti kao lideri po pitanju kvalitete i zadovoljstva kupaca", izjavio je izvršni direktor BMW-a Harald Krüger za njemački mjesečnik Manager Magazine. Podsjetimo, ova godina je iznimno važna za BMW budući da će predstaviti crossover X2, novu Seriju 3, kao i luksuznu Seriju 8 te SUV X7. Stoga ne čudi da su im planovi prilično ambiciozni. Naravno, pratit ćemo prodajne rezultate i razvoj ove priče, no jedno je sigurno- povratak na tron zasigurno neće biti lagan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:52