UGOVOROM PROTIV PREPRODAJE

MERCEDES PROTIV ŠPEKULANATA: Ako kupite naš Project One, ne smijete ga prodati!

 
 Daimler AG

Skupi i ekskluzivni automobili koji se proizvode u ograničenom broju primjeraka nekima često postanu predmetom zarade. Proizvođači se tako susreću sa špekulantima, kupcima koje više od vožnje zanima novac i potencijalna zarada, a pa tako sve veći broj njih pokušava stati na kraj ovom trendu. Tako se nakon Forda i Mercedes odlučio "zaštititi" od špekulanata. Naime, kupci hyperautomobila Project One morat će potpisati ugovor prema kojem se obvezuju da svojeg limenog ljubimca neće prodavati (pretpostavljamo u razdoblju od prvih nekoliko godina).

Showcar Mercedes-AMG Project ONE, zweisitziger Supersportwagen-mit modernster und effizientester Formel 1-Hybrid-Technologie, High Performance Plug-in Hybrid Antriebsstrang mit 1,6-Liter-V6-Turbobenzinmotor und vier Elektromotoren 

Showcar Mercedes-AMG Project ONE, two-seater supersports car with the very latest and efficient, fully-fledged Formula 1 hybrid technology, high-performance plug-in hybrid drive system with 1.6 1.6-litre V6 turbocharged petrol engine and four electric motors
Daimler AG

Podsjetimo, Project One donosi tehnologiju F1 na cestu povodom 50 godina postojanja AMG divizije. Ovaj samostalno projektiran i izrađen bolid s 1000 KS koji je spreman potegnuti do čak 350 km/h. U Mercedesu se pritom rado hvale i činjenicom kako još nitko u povijesti nije premjestio trkaću tehnologiju u civilni auto na ovaj način, a koji ujedno predstavlja i pogled prema svim budućim AMG modelima koji će također kombinirati hibridnu tehnologiju u želji za ostvarenjem top performansi. Project ONE pokreće jedinstveni plug-in hibridni sklop koji kombinira 1,6-litreni V6 turbo benzinac koji dolazi direktno iz Mercedes-AMG Petronas Formula 1 bolida s četiri elektromotora. Motor koji je smješten središnje iza leđa vozača i suvozača vrti se sve do 11.000 okretaja u minuti što je jedinstvena vrijednost među cestovnim vozilima koja se mogu registrirati.

Iako se dosad već spominjalo kako su neki od odabranih odlučili prodati svoje rezervacije, vjerujemo kako zbog ovog ugorova takvo što ipak neće moći napraviti. Cijena za ovaj model iznosi visokih 2,3 milijuna eura, a među kupcima je i o i Josip Stojanović - Jolly, šibenski hotelijer, zaljubljenik u skupocjene automobile i trgovac Mercedesovih automobila.

To znači da će, kada bude proizveden, njegov Project One u Hrvatskoj boraviti neko vrijeme...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:49