SMANJIVANJE TROŠKOVA

Mercedes smanjuje svoj asortiman modela: Iz ponude će ukinuti GLS, GLC Coupe, GLE Coupe i AMG GT

Prošle godine Mercedes je najavio novu strategiju usmjerenu na smanjenje troškova i fokusiranje na profitabilna luksuzna vozila

Mercedes-Benz CLS

 Mercedes-Benz

Prošle godine Mercedes je najavio novu strategiju usmjerenu na smanjenje troškova i fokusiranje na profitabilna vrhunska luksuzna i osnovna luksuzna vozila. Početna luksuzna vozila i dalje će postojati, ali tvrtka je obećala smanjiti ponudu gotovo na pola.

image

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz

Iako proizvođač automobila nije ulazio u detalje, Car & Driver je razgovarao s nekoliko "top menadžera" i izvješćuje da će "od 33 stila karoserije koje Mercedes trenutno nudi između Europe i SAD-a, samo 14 preživjeti". Čini se da će coupei i karavani biti najviše pogođeni.

image

Mercedes-Benz GLC Coupe

Mercedes-Benz

Ovo nije previše iznenađujuće jer se Mercedes već kreće u tom smjeru, a CLE bi trebao zamijeniti coupee i kabriolete C i E klase. Publikacija navodi da će CLS biti izbačen sljedeće godine. AMG GT s četiri vrata bi trebao slijediti primjer ubrzo nakon toga, što bi značilo da je model trajao samo jednu generaciju.

image

Mercedes AMG GT 63 S E Performance

Mercedes-Benz

Čak ni crossover coupei neće biti pošteđeni. Dok će sljedeća generacija GLC i GLE navodno nuditi crossover coupe varijante, one će nestati u budućnosti. Točno vrijeme ostaje nejasno, ali zvuči kao da će se postupno ukinuti kada modeli sljedeće generacije dođu do kraja puta.

image

Mercedes-Benz GLE Coupe

Mercedes-Benz

Kao što smo naveli, i pred karavanima je tmurna budućnost, jer će C-klasa Estate navodno nestati "nakon 2028". Špijunski fotografi već su snimili nadolazeću E-klasu karavana, ali ona će se navodno zauvijek ukinuti 2030. Sljedeća generacija CLA trebala bi biti predstavljena 2025. i nuditi Shooting Brake varijantu, a to će navodno biti posljednji karavan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:39