AMG PROJECT ONE

MERCEDES ULAZI U ELITU HYPER AUTOMOBILA s Projectom ONE kojeg pokreće motor iz F1! Cijena 2,36 milijuna eura

Ferrari LaFerrari, Porsche 918 i McLaren P1 dobivaju ljutog konkurenta
 Mercedes

Mercedes- AMG počeo je objavljivati detalje o svom hyper automobilu. Za to su iskoristili svoju presicu na salonu automobila u Detroitu na kojoj su otkrili nekoliko zanimljivih detalja. Kodnog imena "Project One", ova superbrza jurilica predstavljat će izravnog konkurenta za Ferrari LaFerrari, Porsche 918 i McLaren P1. Što se izgleda tiče, zasad je objavljena samo obris automobila od straga, i ako je zaključiti prema tome možemo očekivati spektakularan auto.

U Mercedesu najavljuju kako je riječ o najfascinantnijem dvosjedu koji će ikad voziti cestom. Ispod mišičave karoserije koja je razvijena u zračnom tunelu krije se 1,6-litreni V6 turbo motor preuzet iz Formule 1 (!) i modificiran za cestovnu upotrebu. Uparen s elektro motorom, razvija preko 1000 KS!

Najavljena je proizvodnja je između 300 i 400 primjeraka, a navodno je većina najavljenih modela unaprijed rasprodana. Bogata klijentela diljem svijeta naručila je ovu jurilicu bez da su uopće znaju kako će izgledati, međutim sigurni smo kako nitko neće ostati razočaran. Cijena iznosi oko 2,36 milijuna eura, a službeno bi trebao biti predstavljen u drugoj polovici godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:29