PREMIJERA

MERCEDESI GLC, GLE i GLE Coupe zablistali na Medvedgradu

Domaći zastupnik Mercedesa istodobno je domaćim novinarima predstavio tri nova SUV-a
 Željko Puhovski/CROPIX

Mercedesov veliki angažman u SUV klasi od sada će biti jasno opipljiv i na hrvatskom tržištu. Novinarima su, naime, u noćnom ambijentu tvrđave Medvedgrad jučer predstavljena tri ovogodišnja ‘povišena’ noviteta pod nazivima GLC, GLA i GLA Coupe.

Tako se obitelj off-roadera za zvijezdom na nosu, uz ove godine osvježenu besmrtnu G-klasu, postojeći veliki GL te najmanji u ponudi GLA, povećala na šest predstavnika. Prema tome, Mercedes trenutno ima najširu lepezu SUV-ova na tržištu, a na proljeće iduće godine stiže i GLC Coupe.

Osim sjajnih voznih osobina na asfaltu uz vrhunski komfor, sva tri nova predstavnika iznimno su sposobna i u terenskoj vožnji, što prema riječima predstavnika Mercedesa za Hrvatsku kako smo imali prilike čuti na konferenciji za novinare, nije tek pusta fraza iz reklamnih prospekata već apsolutno stvarna činjenica zahvaljujući paketu Off road Technik, kod modela GLC i GLE.

Pritom manji GLC koji je izrastao na osnovi aktualne C-klase zamjenjuje dosadašnji model GLK, Model GLE pak predstavlja vrlo temeljitu preradu i redizajn dosadašnjeg kultnog ML-a, dok je GLE Coupe sportska izvedba modela GLE, koja će se za kupce takmičiti s BMW-om X6. Po pitanju cijena, one se kreću od 52.120 eura koliko stoji uvodni GLC 220 d 4Matic sa 170 KS, 69.400 eura koliko stoji prvi GLE 250 d 4Matic sa 204 KS te, 91.000 eura koliko stoji najdostupniji GLE Coupe 350 d 4Matic sa 258 KS.

Detaljniji prikaz novih SUV-ova kao i dojmove iz vožnje potražite ovdje:

Mercedes GLC

Mercedes GLE

Mercedes GLE Coupe

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 07:43