REDIZAJN

Mercedesovi crossoveri GLA i GLB osvježeni pojačanim blagim hibridom i sportskijim dizajnom

Nakon lansiranja dotjerane A-klase i CLA-a prethodnih mjeseci, Mercedes sada predstavlja ažurirani GLA i GLB

Mercedes-Benz GLA i GLB

 Mercedes-Benz

Nakon lansiranja dotjerane A-klase i CLA-a prethodnih mjeseci, Mercedes sada predstavlja ažurirani GLA i GLB koji su dobili slična poboljšanja. Točnije, kompaktni SUV-ovi dobivaju svježe stilske detalje, dodatnu opremu i blago hibridno pojačanje za svoje benzinske pogonske sklopove.

image

Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz

Najznačajnija promjena je redizajnirani prednji branik sa sportskijim usisnicima i nešto drugačijom rešetkom.

Ovo je u kombinaciji s dvostrukim "power kupolama" na poklopcu motora, značajkom koja je prethodno bila ograničena na AMG varijante.

Pažljiviji pogled otkriva revidiranu LED grafiku na prednjim i stražnjim svjetlima. Mercedes također spominje novu Spectral Blue vanjsku nijansu i četiri nova dizajna aluminijskih naplataka koji se mogu naručiti od 17 do 20 inča. Tvrtka je pokazala samo slike AMG Linea i AMG-ovih varijanti SUV-ova, tako da ne znamo opseg ažuriranja u slabijim paketima opreme.

image

Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz

Iznutra, početni modeli dobivaju 7-inčnu digitalnu instrument ploču i 10,25-inčni središnji zaslon osjetljiv na dodir, s dvostrukim 10,25-inčnim zaslonima koji su rezervirani za bolje izvedbe. Najnovija verzija MBUX infotainmenta donosi bežičnu povezivost Android Auta i Apple CarPlaya.

image

Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz

Mercedes je dodao dodatni osvijetljeni USB-C priključak s bržim brzinama punjenja za vaše uređaje. Nadalje, kožom presvučeni i opcijski grijani upravljač je nadograđen na najnoviji dizajn s dva kraka. Standardna udobna sjedala presvučena su Artico umjetnom kožom i reljefnom tkaninom. Opcije boja za interijer uključuju crnu, macchiato bež i sivu na Progressive opremi, te smeđu i crvenu pri AMG Line paketu.

image

Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz

Revidirana ponuda motora uglavnom se dijeli između SUV-ova, s jedinom iznimkom GLA 250e plug-in hibrida koji nije dostupan za GLB. Prerađeni plug-in ima nešto snažniji električni motor iako je kombinirana snaga ostala na 218 KS (160 kW) i 450 Nm okretnog momenta. 11,5 kWh baterija također ostaje ista, nudeći WLTP domet od 62 do 70 kilometara.

image

Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz

Opcije benzinskih motora za GLA i GLB, uključujući 35 AMG, blago su elektrificirane. Novi 48-voltni blagi hibridni sustav ima starter-generator koji pomaže u smanjenju potrošnje goriva i emisija, dok nudi dodatnih 14 KS (10 kW) na kratko vrijeme.

image

Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz

I blagi hibridni benzinski i neelektrificirani dizelski pogonski sklopovi kombinirani su sa 7 ili 8-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, pri čemu Mercedes učinkovito ukida ručni mjenjač iz cijele svoje ponude. Snaga se prenosi ili na prednje ili na sva četiri kotača, ovisno o varijanti.

Mercedes nije objavio cijene redizajniranih GLA i GLB modela. No, sudeći po elektrifikaciji i dodatnim značajkama, moguće je da će biti nešto skuplji u odnosu na svoje prethodnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. srpanj 2024 16:42