MOTOSPORT

Mick Schumacher bi se iduće godine mogao utrkivati za Ferrari F1 momčad, baš kao i njegov otac

Sinu sedmerostrukog prvaka u F1 prezime je otvorilo vrata, ali bi bilo pogrešno reći da nije zaslužio svoj uspjeh u motosportu

Mick Schumacher

 AFP

Mick Schumacher baš i nije imao najbolju prvu sezonu Formule 1, a opet, vrlo malo vozača je ima. Bez obzira na to koliko su Haasovi F1 bolidi bili krajnje nekonkurentni ove godine, Nijemac je uspio nadmašiti svog timskog kolegu Nikitu Mazepina i isporučiti dovoljno respektabilne rezultate kako bi održao imidž sljedeće sezone.

Naime, Schumacher je potvrđen kao jedan od dvojice Ferrarijevih rezervnih vozača za 2022. godinu, a u doba COVID-a, to bi moglo značiti potencijalni debi Ferrarija u F1 već sljedeće godine. Ravnatelj tima Mattia Binotto podijelio je svoja razmišljanja o svoja dva rezervna vozača za 2022.

Taj uži popis čine Schumacher i nedavno otpušteni Antonio Giovinazzi, koji će se također natjecati u Formuli E sljedeće godine. Zbog njegovih obveza, talijan će biti rezervni vozač u samo 12 utrka, dok će ga Schumacher zamijeniti preostalih 11 kola sljedeće sezone.

image

Mick Schumache,r, Haas F1 Team
F1

Profimedia

'Što se tiče rezervnih vozača, očito Antonio Giovinazzi neće voziti u Formuli 1 sljedeće godine, ali će ostati naš rezervni vozač za 2022.', rekao je Binotta. 'On će biti naš rezervni vozač za 12 utrka, što je kompatibilno s njegovim kalendarom Formule E, gdje se odlučio preseliti, i zbog čega smo sretni, jer će ga to održavati u formi'.

'Za preostalih 11 utrka, Mick će biti rezervni vozač Ferrarija, za što mislim da je sjajno. To mu je druga sezona iduće godine, on je vozač Ferrarija koji dolazi s akademije, jako smo sretni što može biti dio tima kao rezervni vozač kad god to bude potrebno – iako se nadamo se da neće', dodao je Binotto.

Naravno, ne želimo da se išta loše dogodi Charlesu Leclercu ili Carlosu Sainzu, ali ako nešto pođe po zlu, ili netko od njih bude pozitivan na COVID-19, to bi značilo Schumacherov debi u Ferrariju F1 ove sezone. Schumacher je već nekoliko godina dio Ferrari Driver Academyja, i sudjelovao je u Maranello outfitu još u njegovim danima u Formuli 2. Kao sinu sedmerostrukog prvaka u F1, prezime mu je nedvojbeno otvorila vrata, ali bi bilo pogrešno reći da nije zaslužio svoj uspjeh u motosportu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 16:03