KARAVANSKA IZVEDBA

Na domaće tržište stigli Volkswagen Golf Variant i Alltrack: cijene kreću od 191.893 kn

U odnosu na prethodnika, novi Golf Variant je nešto duži što je rezultiralo sa više prostora za noge ali i još većim prtljažnikom
Golf Variant
 VW

Početkom rujna Volkswagen je službeno predstavio novi Golf Variant. Riječ je o karavanskoj izvedbi nove, osme generacije popularnog kompakta koja je sada i službeno stigla u domaće salone. Jedan od glavnih aduta ovog modela svakako je praktičnost. Naime, u odnosu na prethodnika, novi Golf Variant je nešto duži (broji 4,63 metra), što je rezultiralo sa više prostora za noge ali i još većim prtljažnikom (sa 605 litara povećan je na 611 litara, odnosno na 1642 litre kada se obori stražnja klupa). Ove brojke su itekako važne budući da velik broj ljudi kupuje ovakve modele upravo zbog veličine prtljažnog prostora i jednostavnosti korištenja.

image
Golf Variant
VW

Prednji kraj očekivano ne donosi razlike u odnosu na klasični kompaktni Golf 8, ali zato na stražnjem dijelu nailazimo na nešto drugačija LED svjetla i naravno drugačije linije karoserije. Novost je i posebni paket opreme "Black Pack" koji zamjenjuje kromirane elemente sjajno crnima.

image
Golf Variant
VW

U unutrašnjosti promjena nema pa se tako ispred vozača nalazi digitalni kokpit, dok središnjim dijelom dominira zaslon osjetljiv na dodir kojim se putem novog infotainment sustava upravlja sa gotovo svim funkcijama.

image
Golf Variant
VW

Istovremeno uz Golf Variant lansirat će se i novi Golf Alltrack. Kao crossover sastavljen od Golfa Variant i SUV-a model Alltrack na tržište dolazi sa serijskim stalnim pogonom na sve kotače (4MOTION), povećanim razmakom od tla, optikom vozila za sve terene uključujući specifične branike te individualiziranom unutrašnjošću. Izvedba sa robusnim dodacima definitivno bi mogla biti dobra alternativa svima koji se dvoume između karavana ili crossovera.

image
Golf Alltrack
VW

S uvođenjem na tržište na raspolaganju će biti tri motora i tri linije opreme. Na hrvatskom tržištu bit će dostupne tri linije opreme: Life, Style i R-Line. Nešto kasnije ponuda će se proširiti i modelom Alltrack. Po pitanju motora s početkom prodaje na raspolaganju će biti tri motora – turbobenzinski 1.0 eTSI DSG sa 110 KS te dva turbodizelaša 2.0 TDI sa 115 KS i 150 KS. Cijena turbobenzinskog eTSI motora sa DSG mjenjačem u liniji opreme Life iznosi 195.498 kuna dok će dizelski 2.0 TDI sa šeststupanjskim mjenjačem startati od 191.893 kuna.

image
Golf Variant
VW

Model Life već u seriji nudi 16" lakometalne naplatke, LED glavna svjetla, automatski klima uređaj Climatronic, radio "Composition", App-Connect, Digital Cockpit Pro, automatsko održavanje razmaka ACC, ultrazvučnu pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, rezervnu guma smanjenih dimenzija… Style i R-Line, između ostalog, nude još i navigacijski sustav „Discover Media“ te 17“ lakometalne naplatke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:22