NAJSNAŽNIJI LEVANTE

NA MALA VRATA: EVO KAKO JE FERRARI POTIHO UŠAO U SUV klasu! Maserati Levante Trofeo ispod poklopca skriva 3.8 V8 od 590 KS s potpisom Ferrarija

 
 Maserati /

Maserati je salon automobila u New Yorku iskoristio za premijeru modela Levante Trofeo. Riječ je o modelu koji je razvijen kako bi se obračunao s ostalim sportskim SUV modelima koji postaju sve popularniji. Zato je ispod poklopca ugrađen 3,8-litreni V8 motor s potpisom Ferrarija. Snaga iznosi 590 KS uz 730 Nm okretnog momenta. To Maseratijevom sportskom SUV-u omogućava ubrzanje do stotke za samo 3,9 sekundi, kao i maksimalnu brzinu veću od 300 km/h.

Foto: Maserati

Osim što ima snažan Ferrarijev motor, drugi adut Levantea Trofeo je dizajn. Moramo priznati da na prvim slikama izgleda odlično. Agresivnom dojmu pridonose novi odbojnik, Matrix LED svjetla i masivna prednja maska i crni detalji koji mijenjaju kromirane dijelove. Na stražnjem dijelu četiri nastavka ispušnog sustava i difuzor otkrivaju da je riječ o paprenom modelu.

U unutrašnjosti se kupcima nude nova sportska kožna sjedala s logom Trofeo, karbonski detalji i nova instrumentna ploča s oznakom V8. Iako smo sigurni da će ispušni sustav zvučati fenomenalno, oni koji ipak preferiraju slušati glazbu također će doći na svoje budući da je u ponudi Bowers & Wilkins glazbeni sustav sa 17 zvučnika.

Maserati

Budući da je ovaj automobil namijenjen sportskoj vožnji, u Maseratiju su odlučili staviti i novi način vožnje Corsa koji između ostalog ima i "Launch control" za ekspresno startanje iz mjesta. Uz to, u režimu Corsa motor ima bolji odaziv na gas, automobil je niži a ovjes tvrđi. Ovo je ujedno i prvi Levante s Maseratijevim sustavom "Integrated Vehicle Control" koji povećava stabilnost u vožnji. Proizvodnja kreće na ljeto pa pretpostavljamo kako će se prvi primjerci na cesti naći krajem godine. Budući da ispod poklopca skriva Ferrarijev motor, ovaj model predstavlja svojevrsnu uvertiru za ulazak Ferrariju u SUV segment koji je potvrđen za iduću godinu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:59