AUKCIJA

Na oglasniku se pojavio rijetki ‘šareni‘ Volkswagen Polo Harlekin iz 1996. godine!

Tržište je na neki način ‘poludjelo‘ za šarenom karoserijom, stoga je Volkswagen proizveo više od 3000 Harlekina
1996 Volkswagen Polo ‘Harlekin‘
 Redwood

Kada biste vidjeli automobil u ovoj kombinaciji boje kako prolazi ulicom, prvo što biste pomislili je da ga je netko s dobrim smislom za humor odveo obližnjem autolakireru. Međutim, riječ je o Harlekin izdanju Volkswagen Pola koji je 1995. godine predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu.

image
1996 Volkswagen Polo ‘Harlekin‘
Redwood

Inspiracija je dobivena od raznobojne Bube iz 1964. godine, a u planu nije bila velika proizvodnja. Međutim, tržište je na neki način ‘poludjelo‘ za šarenom karoserijom, stoga je Volkswagen proizveo više od 3000 Harlekina.

image
1996 Volkswagen Polo ‘Harlekin‘
Redwood

S tri dana do završetka aukcije na Rad for Saleu, europska verzija iz 1996. godine dosegla je cifru od 10.000 američkih dolara (63.500 kuna). Opis navodi kako je riječ o jednom od samo tri ili četiri primjerka u Sjevernoj Americi, što znači da ih nećete vidjeti mnogo na cesti, iako ih je teško ne primijetiti.

image
1996 Volkswagen Polo ‘Harlekin‘
Redwood

Ono što je zanimljivo je činjenica da ih je bilo naporno proizvesti. Svaki od njih započeo je proizvodnu fazu u jednoj osnovnoj boji: Pistacio zelenoj, Ginsberg žutoj, Chagall plavoj ili Flash crvenoj. Nakon toga je izvučen s proizvodne linije i ručno sastavljen, zatim su ploče zamijenjene pločama drugih boja.

image
1996 Volkswagen Polo ‘Harlekin‘
Redwood

Ovaj primjerak iz 1996. godine još uvijek ima svoju ekskluzivnu ‘Joker‘ unutrašnjost, koja na svojim pjegavo-sivim presvlakama sadrži sve četiri boje karoserije. Prije nego što je stigao na Floridu u SAD, prvi put je prodan u Belgiji. Na satu ima oko 179.000 kilometara, a prodavač navodi kako je na nekim mjestima počela izbijati hrđa, uz nekoliko udubljenja. Pokreće ga 1,0-litreni četverocilindraš koji je savršen za vožnju po gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:46