VELIKI PLANOVI

Na Sajmu automobila u Parizu Renault će predstaviti Alpine koncept i novu ‘Četvorku‘!

Renault će na Sajmu automobila u Parizu, koji se treba održati 17. listopada, predstaviti šest novih vozila

Renault 4, ilustracija

 Render David Obendorfer

Renault će na Sajmu automobila u Parizu, koji se treba održati 17. listopada, predstaviti šest novih vozila. Prema najavi, među njima će biti Alpine koncept koji predstavlja "novu fazu u transformaciji marke".

image

1961. - 1992. Renault 4

Renault

Alpine nema nijednu najavnu sliku ovog koncepta. Jedina druga informacija o automobilu je ona koja utjelovljuje "budućnost njezinih proizvoda i sportske strategije". U siječnju je Alpine ponudio zamračeni teaser svog GT X-Over električnog crossovera. Proizvodna verzija stiže 2025. Jedna od mogućnosti je da bi marka mogla ponuditi pregled modela u Parizu.

image

1961. - 1992. Renault 4

Renault

Ponovno oživljeni Renault 4 također će biti predstavljen na Sajmu. Proizvođač je najavio EV na svom događaju o strategiji proizvoda u veljači i prikazao jednostavan linijski crtež vozila. Osim korištenja električnog pogonskog sklopa, nema dostupnih detalja o novom Renaultu 4.

Kao što sigurno znate, original je bio mainstream gradski automobil s proizvodnjom od preko osam milijuna jedinica između 1961. i ranih 1990-ih.

image

Renault 5 EV (prototip)

Renault

Osim toga, mogli bismo vidjeti i koncept Renaulta 5. Tvrtka ga naziva "sportskim i nekonvencionalnim izložbenim automobilom". Izvorna verzija ovog vozila je iz siječnja 2021., ali opis sugerira da bi ova mogla biti drugačija. Renault će u Parizu također debitirati s električnim kombijem Kangoom E-Tech, Meganeom E-Tech EV-om i Australom E-Tech hibridom.

image

Renault 5 EV (prototip)

Renault

Dacia je nejasna u pogledu svojih planova za Paris Motor Show. Tvrtka kaže da predstavlja "posljednju fazu u transformaciji svog vizualnog identiteta". Još nema informacija radi li se o predstavljanju vozila ili nečem drugom. Brend Mobilize predstavit će svoje vozilo Duo s dva sjedala za uslugu dijeljenja automobila temeljenu na pretplati.

image

Renault 5 EV (prototip)

Renault

Konačno, Hyvia, koja je u suštini suradnja Renault grupe i tvrtke Plug za razvoj vozila na vodik, premijerno će predstaviti Master Van H2-TECH u Parizu. Tvrtka je poznata po svojim gospodarskim vozilima poput kombija i gradskih autobusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:20