AKTUALNO

Nadmudrila ih: Vlasnica Land Rovera zgodnim trikom vratila ukradni automobil

Land Rover Discovery koristi KeyLess tehnologiju koju je lakše prevariti i nadmudriti od konvencionalnog ključa

Land Rover Discovery Sport

 Web Screenshot

Vlasnica Land Rover Discovery Sporta iz Batterseaja u Londonu probudila se i otkrila da joj je automobil nestao sa uobičajenog mjesta ispred kuće. Iako je vozilo bilo na privatnom parkiralištu sa zaključanim vratima, lopovi su ga uspjeli ukrasti.

Vlasnica je rekla da smatra da je to područje, posebno privatno parkiralište, sigurno i zaštićeno. Land Rover Discovery koristi KeyLess tehnologiju, za koju je poznato da ju je lakše prevariti i nadmudriti od konvencionalnog ključa.

Kako je vlasnica rekla za The Irish Sun, znala je da Land Rover i Range Rover modeli imaju KeyLess ključ i da ih je "lako ukrasti", ali "nikada ne mislite da će se to njoj dogoditi".

image

Krađa automobila

Web Screenshot

Lopovi su uspjeli ući na zaključano parkiralište, otključati i pokrenuti vozilo, a zatim napustiti parkiralište unatoč tome što nisu imali šifru za ulaz.

Iako pomalo zabrinjavajuće, ovo bi inače bio kraj priče jer se svaki dan ukradu tisuće vozila, ali ovdje postoji zaokret.

Nakon što je pozvala policiju, vlasnica je nazvala svoje osiguravajuće društvo kako bi ih upozorila na krađu. U razgovoru s njima, sjetila se da je dobila policu koja joj omogućava da plaća samo prijeđene kilometre i da je njeno vozilo opremljeno GPS uređajem za praćenje od osiguravajuće kuće.

image

Brava upravljača

Web Screenshot

Štoviše, postojala je aplikacija njezina osiguravatelja koja joj je omogućila da provjeri koliko je vozila, u koje vrijeme i da prati položaj Range Rovera.

Lopovi su parkirali vozilo oko 3 kilometra od Joine kuće, mjesta gdje je automobil ukraden. Naravno, Jo je ponovno pozvala policiju, ali ovaj put je imala lokaciju. Policajac ju je uputio da sama ode po Land Rover. Pronašla je svoj automobil sakriven ispod drveta.

Iako se pločice e nisu poklapale, njen ključ je otključao vozilo. Umjesto da se jednostavno odveze u njemu i riskira sukob s lopovima, Jo je ponovno pozvala policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 11:19