AKTUALNO

Najbolji omjer uloženog i dobivenog: Seat Leon je ‘Best Buy Car of Europe 2021‘ žirija AutoBesta

Dokaz je to predanosti razvoju automobila koji premašuju granice običnoga, kažu u Seatu
Seat Leon
 Seat

Izbor automobila organizacije AutoBest čini žiri od po jednog renomiranog novinara iz 31 europske zemlje koji svake godine biraju "AutoBest".

Ove godine nagradu je ponio novi Seat Leon za "Best Buy Car of Europe 2021". Ovo je drugi put u 70-godišnjoj povijesti marke da joj je bila ukazana ta čast.

Godine 2017. model Seat Ateca bio je okrunjen istom istom nagradom.

Dokaz je to predanosti razvoju automobila koji premašuju granice običnoga te nude nešto zaista posebno na tržištu kažu u Seatu.

"Ponosni smo što je naš novi Leon osvojio nagradu ‘AutoBest 2021.’, najbolje moguće priznanje za cijeli tim koji je bio uključen u lansiranje najboljeg Leona ikad na tržište.

To je automobil koji je dizajniran, razvijen i proizveden u Barceloni, a ova nam je nagrada povod da sa samopouzdanjem usmjerimo pogled u budućnost. Seat Leon dokazivao je iz generacije u generaciju da je važan igrač u svojem segmentu, a nagrada žirija AutoBest dodatno učvršćuje poziciju modela,”rekao je Wayne Griffiths, predsjednik uprave marki Seat i Cupra.

"Novi Leon je segment podigao na jednu sasvim novu razinu uz kombinaciju impresivnog dizajna i tehnološkog napretka kako bi predstavljao automobil koje ispunjava sve potrebe svojih kupaca.”

Kompaktni Seat ostvario je zapažene uspjehe, i to u svim generacijama modela koji je na neki način i definirao svoj segment. U prilog tomu govori činjenica što je prodanu više od 2,3 milijuna primjeraka.

Uspjeh novog modela Seat Leon počiva na ulaganju vrijednom 1,1 milijardu eura kako bi se mogao podići na višu razinu kada je riječ o povezivosti, učinkovitosti, dinamičnosti i sigurnosti, no i kako bi se pripremili pogoni za proizvodnju vozila.

Tu je i cijeli niz novih tehnologija pogonskog sustava – benzinska (TSI), dizelska (TDI), prirodni plin (CNG), blago hibridna (eTSI) i plug-in hibridna tehnologija koje vozačima pružaju vozilo koje u najvećoj mjeri odgovara njihovu životnom stilu i potrebama.

Također, dostupna je integracija najnaprednijih sustava potpora za vozača, zbog čega je Seat Leon jedan od najboljih u svojoj kategoriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:33