VOZAČI GA MRZE

Najgori hobi ikada: Popravlja oštećene registracije na autima kako bi ih policijska kamera mogla snimiti

Njegove mete su sve oštećene oznake, a on ističe da to radi jer želi da pred zakonom svi budu jednaki
 Streetsblog New York/Twitter

Gersh Kuntzman, bloger iz New Yorka, ima nevjerojatan hobi. Njegova opsesija su registarske oznake, ali ne sve, samo one koje su namjerno oštećene.

Iako trend namjernog oštećivanja ili prikrivanja slova i brojki na registarskim oznakama nije novost jer vozači na taj način žele izbjeći prometnu kaznu, Kuntzman je vozačima u prekršaju odlučio stati na kraj.

Kuntzmanove mete su sve oštećene oznake, a on ističe da to radi jer želi da pred zakonom svi budu jednaki.

image
Streetsblog New York/Twitter

‘Postavljam pitanje: Zašto uopće imamo registarske oznake i zašto je njihovo održavanje prepušteno običnim građanima, a ne policiji?

Dva puta sam se obratio gradonačelniku New Yorka koji mi je obećao da će se pozabaviti tim problemom.

Radi se o velikom problemu, nedavno istraživanje otkrilo je više od 100 trgovaca automobilima koji su upali u probleme zbog kršenja propisa o privremenim oznakama, jer su od 2019. godine izdali više od 275.000 lažnih papirnatih registarskih pločica. Neki od njih uopće nisu bili trgovci automobilima, sve što su radili je prodaja privremenih oznaka - ističe Kuntzman.

Iako bi većina pomislila da Kuntzman radi dobru stvar, policija se s tim ne slaže. Prošle jeseni, zbog iste je stvari uhićen odvjetnik Adam White koji je također ispravljao registarske pločice i podebljavao oznake.

Nakon par sati provednih u policiji, White je ipak pušten kući, bez ikakvih daljnjih sankcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:43