TREĆA GENERACIJA

NAJNAPREDNIJI VOLKSWAGEN: Ovo je novi Touareg, veći i lakši od prethodnika, na tržište stiže u drugoj polovici godine!

 
 VW

Volkswagen je danas u Pekingu predstavio novi Touareg. Treća generacija njemačkog SUV-a postavljena je na MLB platformu koju korite i Audi Q7 te luksuzni Bentleyjev SUV Bentayga. U Volkswagenu su već prilikom predstavljanja posebno naglasili tehnologiju kojom je novi Touareg "krcat". Touareg se uvodi na tržište s najvećom ponudom sustava potpore, komfornih sustava i sustava upravljanja koji su ikad bili integrirani u jedan Volkswagenov model. Uz čitav niz sigurnosnih sustava, Volkswagen u novom Touaregu prvi put predstavlja potpuno digitalizirani "Innovision Cockpit" koji spaja digitalni instrumente (kokpit s 12-inčnim zaslonom) i veliki 15-inčni(!) zaslon infotainment sustava Discover Premium. Uobičajene tipke ili prekidači više gotovo i nisu potrebni.

Foto: VW

Novi Touareg narastao je u odnosu na prethodnika od kojeg je duži 77 mm, širi 44 mm ali i niži 7 mm, što pridonosi agresivnijem nastupu. Zahvaljujući spomenutoj novoj platformi, novi Touareg je 106 kg lakši od svog prethodnika. Još jedna dobra vijest za potencijalne kupce je činjenica da je prtljažnik narastao na 810 litara, čak 113 litre više nego prije. Što se dizajna tiče, ne možemo reći da je revolucionaran, ali svakako je znatno drugačiji od druge generacije. Uz prednju masivnu masku tu su i nova LED svjetla.

VW

Što se motorizacije tiče, novi Touareg će na početku prodaje biti dostupan s dva V6 dizelska motora sa snagama od 231 KS i 286 KS te, s početkom naredne jeseni, V6 benzinskim motorom snage 340 KS. Za njima će uslijediti 4.0 V8 dizelski motor od 421 KS. Planirana je i plug-in hibridna verzija koja je će na početku biti rezervirana za kinesko tržište, ali moguće je da će hibrid stići i na europsko tlo. Prodaja novog Touarega trebala bi započinje na ljeto, a očekuje se određeni porast cijena zbog integracije novih tehnologija i mnoštva naprednih sustava.

VW

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:05