FOTO

NAJPAPRENIJI MINI DOSAD: JCW GP ispod poklopca krije preko 300 KS, a Ringom juri ispod 8 minuta!

 

Mini je predstavio svoju novu jurilicu – novu generaciju paprenog modela John Cooper Works GP. Iako nije u potpunosti otkriven, u Miniju su odlučili iskoristiti 24 sata Nürburgringa kako bi dovezli automobil s minimalnom razinom kamuflažne folije, a otkrili su i mnoge detalje ovog modela. Riječ je o dorađenom JCW-u koji ispod poklopca skriva 2,0-litreni twin-turbo četverocilindarski motor koji broji preko 300 KS, čime postaje najsnažniji Mini ikad.

Foto: MINI

Snaga će se prenositi putem automatskog mjenjača, a ostaje pitanje hoće li pogon biti na prednje kotače ili na sva četiri kotača kao kod nedavno predstavljenog Clubmana JCW. Ono što se zna je da je ovaj model Ring odvozio za manje od 8 minuta (spominje se vrijeme od 7:55 no za potvrdu ćemo ipak pričekati) te da će ukupno biti proizvedeno tek 3000 primjeraka, pa će svi koji ga žele posjedovati morati biti brzi.

Foto: MINI

Još impresivniji od ovih brojki je vanjski izgled automobila. U oko će vam odmah upasti proširenja na karoseriji kao i masivni stražnji spojler koji će nekima možda biti i pretjeran, no nama izgleda odlično. Tu su i neizostavna stražnja svjetla u obliku britanske zastave viđena i kod ostalih novih Mini modela. S nestrpljenjem čekamo službenu premijeru, a već sada znamo da će prvi primjerci kupcima doći početkom 2020. godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:00