FOTO, VIDEO

NAJSKUPLJI ELEKTRIČNI HIPERAUTOMOBIL: Posebna izvedba Pininfarine Battista Anniversario sa 1900 KS stoji 2,6 milijuna eura!

 

Pininfarina je prošle godine u Ženevi predstavila model Battista, a za ovu je spremna bila posebna verzija koju smo, baš kao i sve ostale novitete, vidjeli u digitalnom obliku. Riječ je o limitiranom izdanju električnog hiperautomobila koje nosi ime Battista Anniversario, bit će proizvedeno tek 5 ovakvih primjeraka, a svaki ima cijenu od nevjerojatnih 2,6 milijuna eura!

Uz mnoštvo karbona, tu su i novi aerodinamični dodaci koji su dostupni samo uz ovu izvedbu. Bitno je napomenuti kako je inače ovaj model u tehničkom smislu plod suradnje Pininfarine i Rimca. Za pogon se tako brinu 4 elektro motora ukupne snage 1900 KS uz 2300 Nm okretnog momenta. Ubrzanje do stotke traje manje od 2 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 350 km/h.

Ono po čemu se ova izvedba razlikuje od „običnog” modela kojeg smo vidjeli prošle godine jest posebna boja. Proces lakiranja, naime, traje nekoliko tjedana! Za dodatno skidanje kila brinu se novi 21-inčni naplaci (-10 kg). I za kraj, spomenimo da doseg s jednim punjenjem, prema navodima proizvođača, iznosi 500 kilometara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:45