JOŠ UVIJEK NEPOUZDANI

Najveća mana električnih automobila - s padom temperature pada i kapacitet baterija!

Najveći problem jest da kapacitet baterija koji rapidno pada kako se spušta temperatura, a prema nekim ispitivanjima je na primjer Mitsubishijev i-MiEV izdržao jedva 50-ak kilometara

Usprkos visokim cijenama sve više ljudi odlučuje se za nabavku automobila na električni pogon, no u ovim hladnim danima pokazalo se da su elektroautomobili još uvijek veoma nepouzdani - i potencijalno opasni.

Najveći problem jest da kapacitet baterija koji rapidno pada kako se spušta temperatura, a prema nekim ispitivanjima je na primjer Mitsubishijev i-MiEV izdržao jedva 50-ak kilometara.

Dodatni problem je grijanje. Naime, ako je u elektroautomobilu i grijanje električno, onda će putnici u takvom automobilu biti u ozbiljnim nevoljama kada se temperatura spusti daleko ispod nule. Vozačima dodatan problem može stvoriti i ako po hladnom vremenu odmah pojačaju grijanje na najjače čim sjednu u auto, jer bi to moglo izazvati kolaps baterije.

Kako je stigla zima elektroautomobili pokazali su baš sve slabosti. Ne samo da su osjetljivi na hladnoću, nego se automobili i brže prazne i sporije pune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:17