PAPRENA IZVEDBA GOLFA

NAKON PREMIJERE POZNATO VIŠE DETALJA: Ovako bi mogao izgledati novi Volkswagen Golf 8 GTI koji na tržište dolazi već dogodine!

 
 Andrei Nedelea / Autoevolution screenshot

Jučer je u Wolfsburgu održana svjetska premijeru dugoočekivane nove generacije Volkswagena Golfa. Osma generacija donosi mnoštvo tehnologije, pravu digitalnu revoluciju iznutra i mogli bismo reći evoluciju izvana. Jasno, očekivalo se da promjene u dizajnu neće biti drastične, pa su tako tu različita LED svjetla, nešto drugačiji prednji dio, širi C nosač i nekoliko paketa koji donose različiti izgled (primjerice, GTE i R Line verzije imaju nešto agresivnije oblikovane odbojnike od Style izvedbe). Ponuda motora uistinu je bogata, pa se tako nudi ponešto za svakoga – od dizelaša preko benzinaca i mild-hibrida pa sve do plug-in hibridnih verzija. Više detalja pročitajte ovdje. Ipak – jučer nisu pokazane sve verzije, budući da još uvijek očekujemo paprene verzije s oznakama GTI i R. Danas ćemo se fokusirati na GTI izvedbu za koju je potvrđeno da će doći već dogodine. Tako je moguće da ćemo serijsku izvedbu vidjeti početkom ožujka na salonu u Ženevi. Dotad nam preostaju nagađanja, no s obzirom na to da se sada zna izgled „obične” verzije, na portalu Autoevolution već se pojavio prvi render koji vjerno prikazuje kako bi mogla izgledati GTI verzija.

Andrei Nedelea / Autoevolution screenshot

Očekivano, tu su LED svjetla povezana crvenom trakom (ostaje za vidjeti hoće li u VW-u odlučiti ubaciti i „ledicu” koja povezuje svjetla kao kod GTE izvedbe), agresivni odbojnici, GTI oznake na bočnim stranama i veći naplaci (vjerojatno u potpunosti drugačiji od ovih sa slike koji se nalaze na generaciji koja odlazi u mirovinu). Što se tiče motorizacije, očekuje se dorađeni 2.0 TSI motor koji bi trebao razvijati oko 300 KS. U svakom slučaju, jedva čekamo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:30