RENAULT U SHOPPINGU

Nakon šefa dizajna Seata, Renaultu se sada pridružio i čuveni Giles Vidal šef dizajna Peugeota

Kao bomba je odjeknula vijest kako će se Renaultovom dizajnerskom timu od studenog 2020. pridružiti dugogodišnji dizajner PSA grupe
Giles Vidal
 Renault

Prema ugovoru, unutar Renault Grupe Vidal će odgovarati direktno Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsjedniku Odjela za dizajn i članu izvršnog odbora Grupe Renault.

Laurens van den Acker tom je prigodom izjavio: „Sretni smo što će se našem timu pridružiti Gilles Vidal. Gilles jako dobro zna kako je to raditi u snažnom brendu u kojem dizajn ima važnu ulogu. Njegovo naširoko prepoznato iskustvo, osjećaj za inovaciju i strast za dizajn bit će od velike koristi za Grupu Renault. Gilles je nadahnuo mnoge, zato se veselim zajedničkom suočavanju s izazovima koje nosi mobilnost sutrašnjice.” Dosad je Gilles Vidal (48) bio direktor Peugeotova Odjela za dizajn od 2010.

Marka je pod njegovim vodstvom obnovila svoj vizualni identitet te se pozicionirala na višu razinu s modelima kao što su 3008 i 508. U okviru Grupe PSA bio je zadužen i za oblikovanje korisničkog iskustva (UX), razvoj korisničkog sučelja (UI) te je predvodio razvoj Peugeotova dizajnerskog laboratorija.

Gilles Vidal proveo je čitavu karijeru u Grupi PSA. Od 1996. bio je zaposlen u Citroënu, najprije u odjelu za vanjski dizajn, zatim u odjelu za dizajn unutrašnjosti, a nakon toga i kao voditelj tima za dizajn modela Citroën C4 i C4 Picasso. Prije nego što se pridružio marki Peugeot 2009., sudjelovao je i u proizvodnji Citroënovih konceptnih vozila te razvoju naprednog dizajna. Gilles Vidal diplomirao je na studiju dizajna u Veveyju u Švicarskoj.

Nekoliko dana ranije već je objavljeno kako je još jedna dizajnerska vedeta prešla u dizajnerski odjel Renaulta i to Alejandro Mesonero-Romanos (52), bivši direktor Seatova odjela za dizajn gdje je od 2011. bio zadužen i za dizajn modela Ateca, Arona i Tarraco. Dizajnirao je i petu generaciju modela Ibiza, najnovije inačice modela Leon te modele CUPRA Formentor i el-Born. Za potpunu obnovu Seatove palete osvojio je 2018. godine Eurostarsovu nagradu za dizajn.¸
Nema sumnje, Renaultov dizajnerski odjel jako se osnažio za izazove dizajna automobila sutrašnjice...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:58