NOVO PRIZNANJE

Nakon trodnevnog testiranja na Velebitu, proglašen najbolji pick-up 2022. godine

S više od 18 milijuna isporučenih primjeraka, on je najprodavaniji pick-up na svijetu
 Toyota

Od premijere davne 1968., nezaustavljivi japanski pick-up stalno dokazuje svoju kvalitete osvojivši Sjeverni pol, vulkane na Islandu, Antarktik te pobijedivši na Reliju Dakar 2019. godine. Omiljen je to pick-up u svim područjima svijeta gdje nestaje asfalt, a počinje divljina.

Novo priznanje stiglo je iz Lyona gdje je Toyota Hilux osvojila Međunarodnu nagradu za najbolji pick-up automobil 2022. godine.

image
Toyota

Međunarodna nagrada za pick-up (International Pick-up Award – IPUA) održava se svake druge godine, a o najboljem je odlučivao Međunarodni žiri Nagrade za teretno vozilo godine (International Van of the Year Award Jury – IVOTY) u kojem je bilo 19 predstavnika specijaliziranih magazina.

Zanimljivo, ove je godine testiranje održano početkom listopada u Hrvatskoj - točnije na Velebitu - gdje su članovi žirija tijekom tri dana imali priliku isprobati sva vozila na cesti kao i izvan uređenih cesta. Uz Hilux, u konkurenciji su još bili Isuzu D-Max i Jeep Gladiator.

Prvu generaciju Hiluxa Toyota je predstavila 21. ožujka 1968. u Japanu, a godinu dana kasnije ovaj je model uveden i na europsko tržište. Otad je Hilux pick-up postao jedan od najuspješnijih modela u Toyotinoj ponudi.

Danas se Hilux proizvodi u šest, a prodaje u 180 zemalja diljem svijeta. S isporučenih više od 18 milijuna vozila u cijelom svijetu, on je najprodavaniji pick-up na svijetu.

image
Toyota

Didier Gambart, potpredsjednik prodaje i marketinga u Toyota Motor Europe je nije skrivao zadovoljstvo: - Tijekom više od 50 godina Hilux je uvijek predstavljao izvanrednu kvalitetu, trajnost i pouzdanost, kao i izuzetne terenske sposobnosti. Najnovijim Hiluxom proširili smo ponudu motora novim 2,8-litarskim dizelskim motorom koji nudi još veću profinjenost i snagu. Time zadovoljavamo potrebe kupaca koje žele ne samo radni stroj, nego i vozilo za slobodno vrijeme. Zato je, za nas, ova nagrada priznanje svih odlika ugrađenih u Hilux.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:54