kako voziti?

Nakon zmajevih zuba i krivudave trake, vozači sada zbunjeni novom signalizacijom: ‘krugom izvanzemaljaca‘

Mještani su isprva vjerovali da su krivudave oznake na cesti nastale slučajno, kao da je netko odradio loš posao

Cestovna signalizacija

 Profimedia

Mještani u gradu Clevdon u Somersetu u Velikoj Britaniji, prošli su mjesec prosvjedovali nakon što je njihovo vijeće uvelo novu krivudavu i zbunjujuću prometnu signalizaciju, koja je "dizajnirana kako bi se smirio promet". Međutim, onda se preko noći pojavila još jedna zbunjujuća oznaka, piše britanski Daily Mail.

"Zatim se, misteriozno, u gluho doba noći, na cesti pojavio krug. Je li to upozorenje o izvanzemaljskim letjelicama koje dolaze u Clevdon? Stanovnici su potpuno zbunjeni", dodala je jedna mještanka.

image

Cestovna signalizacija

Profimedia

Mještani su isprva vjerovali da su krivudave oznake na cesti nastale slučajno, kao da je netko odradio loš posao. Vijeće Sjevernog Somerseta započelo je radove na rasporedu ceste duž plaže u Clevedonu prošle godine, a mnogi stanovnici i tvrtke protivili su se promjenama.

Glasnogovornik Vijeća Sjevernog Somerseta rekao je: "Ovi radovi dio su željno iščekivanog plana. Kad bude dovršena kasnije ove godine, ova ruta će pružiti atraktivnu novu i sigurnu rutu za posjetitelje, šetače i bicikliste između dva grada, povećavajući broj turista i pješake u tom području".

image

Cestovna signalizacija

Profimedia

"Radovi su uključivali novu zonu spore brzine od 30 km/h, poboljšanja ceste i kolnika, zajedno s pješačkim prijelazima i odvojenim biciklističkim stazama. Krug je postavljen do utorka ujutro i dio je novog rasporeda kružnog toka koji će pomoći u kontroli toka i brzine prometa".

image

Cestovna signalizacija

Profimedia

"Vozači se prema ovom kružnom toku trebaju ponašati kao prema svakom drugom i pravilno ustupati prednost ostalim sudionicima u prometu". Također se nada da će vijugave linije pomoći u smanjenju neželjenog parkiranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:16