SCIROCCO IPAK NIJE MRTAV!

NASLJEDNIK VOLKSWAGEN SCIROCCA ipak dolazi, sa sličnim linijama, ali pogonjen strujom!

Scirocco EV trebao bi preuzeti ulogu popularne "Bube" i dosadašnjeg Scirocca, modela koji su najčešće kupovani iz emocionalnih, a ne racionalnih razloga
 Auto Express

Iako je već bilo gotovo sigurno da će Volkswagen odustati od proizvodnje nove generacije Scirocca, izgleda da se stvari ipak mijenjaju. Prema navodima njemačkog proizvođača, iduća generacija Scirocca će se na tržištu naći u nešto drugačijoj verziji. Naime, Volkswagenov šef odjela za istraživanje i razvoj Dr Frank Welsch za Auto Express je otkrio kako bi sljedeći Scirocco mogao biti sportski kupe sa pogonom na struju. Platformu će dijeliti s najavljenim malim električnim modelom I.D., a u njega će biti ugrađeno nekoliko vrsta baterija uz koje bi automobil trebao imati doseg od 320 do 600 kilometara. Auto Expsress je objavio i prve rendere koji pokazuju u kojem bi dizajnerskom smjeru mogao ići novi Scirocco.

Auto Express

Osim toga, zbog fleksibilnosti MEB platforme Volkswagen će moći ugrađivati različite verzije električnih motora. Početni model trebao bi razvijati 170 KS, dok bi se na vrhu ponude mogla naći 300 KS snažna verzija s pogonom na sve kotače. Dr Frank Welsch također je izjavio kako se po njemu naziv Scirocco može koristiti samo za sportski kupe s dvojim vratima, pa bi Scirocco EV trebao bi imati linije slične prethodniku te bi trebao biti "emocionalni" automobil u eri nadolazećih električnih modela iz VW-a.

Dakle, Scirocco EV trebao bi preuzeti ulogu popularne "Bube" i dosadašnjeg Scirocca, modela koji su najčešće kupovani iz emocionalnih, a ne racionalnih razloga. Model I.D. zakazan je za 2020. godinu, pa pretpostavljamo kako bi tada mogli vidjeti i "bratski" Scirocco EV. Podsjetimo, razvoj ovih modela dio je velikog plana pod nazivom "Transform 2025+", u sklopu kojeg VW želi do 2025. godine prodati milijun električnih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 03:33