prezahtjevan plan

‘Ne, hvala!‘: VW, GM, Toyota i drugi veliki proizvođači odbijaju Bidenove ciljeve elektrifikacije u SAD

Auto trgovačka grupa u SAD-u vjeruje da su novi standardi za EV jednostavno previše zahtjevni da bi se mogli ispuniti

Joe Biden

 Profimedia

Auto trgovačka grupa koja predstavlja većinu velikih proizvođača automobila u Sjedinjenim Državama vjeruje da su novi standardi za električna vozila jednostavno previše zahtjevni da bi se mogli ispuniti.

EPA je trenutno usred trodnevnog razdoblja za komentiranje novih standarda emisije za laka i srednje teretna vozila. Jedna velika agencija za lobiranje u automobilskoj industriji jučer je to u potpunosti iskoristila dugim pismom u kojem je opisala koliko će to biti teško za proizvođače automobila.

image

Joe Biden

GMFactory

Alliance for Automotive Innovation predstavlja General Motors, Toyotu, Volkswagen, Hyundai, Kiu, BMW, Ferrari, Hondu, McLaren, Subaru, Porsche i druge. To je skupina koja konkretno lobira kod Bidenove administracije da ublaži svoje novopredložene standarde stakleničkih plinova za razdoblje od 2027. do 2032. godine.

image

Joe Biden

YouTube Screenshot

Ti novi standardi zahtijevaju da 60 posto svih vozila prodanih u SAD-u bude potpuno električno do 2030. To je više od cilja od 50 posto do 2030. kojeg je postavila Bidenova administracija 2021. godine. Prema lobističkoj organizaciji, promjena “predstavlja značajno pomicanje ciljeva elektrifikacije zemlje – ne za malo, već za puno".

Također se kaže da bi takva nova pravila mogla imati "značajne utjecaje na proizvođače automobila, radnike, potrošače i naposljetku na dostupnost vozila koja zadovoljavaju potrebe pojedinaca, obitelji i poduzeća diljem zemlje".

image

GM-ova gama električnih vozila

General Motors

U središtu problema stoji da elementi za postizanje ovih ciljeva jednostavno nisu dostupni. Opskrbni lanac za baterije i druge komponente električnih vozila očito je previše ograničen. Ako se ovaj prijedlog finalizira u sadašnjem obliku, to će biti najagresivniji plan smanjenja emisija u povijesti, prenosi Reuters.

image

GM-ova gama električnih vozila

General Motors

Sa svoje strane, EPA u novom prijedlogu napominje da mnogi proizvođači automobila već planiraju u bliskoj budućnosti prodavati samo električna vozila. To uključuje Mercedes-Benz, Volvo, VW i General Motors. Komentiranje EPA standarda za emisije višestrukih zagađivača nastavit će se do 11. svibnja, ili dok svi registrirani svjedoci ne budu imali priliku govoriti. Pisani komentari primat će se do 5. srpnja 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2023 00:34