već preprodan

Ne može se kupiti do 2025. U Rolls-Royceu bijesni jer je povlašteni kupac rijetki Spectre stavio u oglasnik

Proizvodnja prvog električnog Rolls-Roycea rasprodana je unaprijed provjerenim kupcima, no jedan je već prodan kao rabljeni

Rolls-Royce Spectre

 Bring A Trailer

Rolls-Royce Spectre ekskluzivni je električni model britanske luksuzne marke koji je s početkom prodaje krajem prošle godine već rasprodan do kraja iduće godine. Protom je Torsten Müller-Ötvös, izvršni direktor Rolls-Roycea, jasno upozorio kupce da će svatko tko pokuša brzo preprodati kupljeni Spectre biti izbačen iz kruga povlaštenih kupaca.

Unatoč tome, nedavno isporučeni primjerci Spectrea pojavljuju se na tržištu rabljenih, a ovaj s fotografija je jedan od njih koji je već pronašao novog vlasnika. Netko je, naime, hrabro ponudio ekskluzivni Rolls-Royce Spectre koji je prešao samo 159 kilometara te je praktički nov.

image

Rolls-Royce Spectre

Bring A Trailer

Oglas koji je gazdama u Rolls-Royceu "digao kosu na glavi" postavljen je na aukcijskoj stranici Bring a Trailer, a prodan je putem predstavništva u Miami Shoresu, Floridi (SAD).

Iako razlozi za prodaju prvog električnog Rollsa nisu poznati, možda je vlasnik koji je ekskluzivno dobio priliku kupiti ovaj Rolls-Royce, jednostavno samo procijenio viškom u garaži.

Konkretni primjerak lakiran u elegantnu Tempest sivu boju s diskretnom mandarinsko narančastom trakom duž bočnih strana ima impresivne 23-inčne kotače s sedam krakova s gumama Pirelli P Zero, a unutrašnjost je jednako luksuzna kao i vanjski izgled.

image

Rolls-Royce Spectre

Bring A Trailer

Dominiraju kožne presvlake Scivaro Grey i Charles Blue s "Mandarin" šavovima i obrubima. Drveni akcenti s otvorenim porama ukrašavaju vrata, a ovaj Spectre ima čak i kožni strop "Shooting Star".

Snaga dolazi od para elektromotora koji isporučuju 585 KS i 900 Nm okretnog momenta, uz bateriju od 120 kWh što je dostatno za doseg od 428 kilometara.

image

Rolls-Royce Spectre

Bring A Trailer

Aukcijska ponuda za Rolls-Royce Spectre na Bring a Traileru završila je na 451.000 dolara što je tek neznatno više od 422.750 dolara koliko električni Rolls stoji u SAD, pa se prema tome ipak ne može govoriti o tome da je vlasnik želio zaraditi, već ga se jednostavno želio riješiti. S druge strane, novi ga je kupac dobio odmah čime je profitirao jer je sva proizvodnja rasprodana do kraja iduće godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:47