RONALDO, MESSI...

Ne štede na prijevozu: Ovo je deset sportaša s najbogatijim kolekcijama automobila

Egzotični superautomobili fetiš su nogometašima, košarkašima, golferima, vozačima Formule 1...
 Instagram/Facebook

'Potrošio sam puno novaca na alkohol, žene i brze automobile. Ostatak sam jednostavno spiskao!'

Kultna izjava nogometnog fenomena George Besta ušla je u legendu i postala zvijezda vodilja novim generacijama 'zločestih dječaka' koji maštaju o boemskom načinu života.

Takav stil života možda je prolazio 80-tih godina prošlog stoljeća, no u današnje vrijeme, boca viskija noć uoči utakmice nezamisliva je i zabranjena avantura u svim klubovima.

Bogati sportaši stoga su primorani pronaći druge 'hobije' kojima ispunjavaju vrijeme u svojim izoliranim carstvima, a u pravilu se radi egzotičnim superautomobilima za koje izdvajaju basnoslovne iznose.

image
Cristiano Ronaldo/Instagram

Portal givemesport objavio je listu 10 sportaša s najskupljim kolekcijama automobila.

10. Michael Jordan (Košarka) - trenutna vrijednost kolekcije: 17 milijuna kuna

image
Sports Illustrated

Najveći košarkaš svih vremena svoju je posljednju utakmicu odigrao 2003. godine, a u garaži je izmjenio desetke skupocjenih superautomobila, od Porschea 930 Turbo, Aston Martina DB7 Volante do Bentley Continentala GT. Današnju kolekciju predvode Chevrolet Corvette C4 i Ferrari 512TR.

9. Tom Brady (Američki nogomet): 29 milijuna kuna

image
Tom Brady/Instagram

Najbolji igrač svih vremena prije par dana je najavio kraj karijere. U mirovini će vrijeme kratiti u Bugattiju Veyron Super Sport, Aston Martinu DB11 i Rolls Royce Ghostu.

8. Shaquille O'Neal (Košarka): 35 milijuna kuna

image
Shaquille O‘Neal/Facebook

Shaq je već 10 godina u mirovini, a vrijeme krati kao sportski komentator. Legendarna NBA superzvijezda obožava unikatne automobile poput Polaris Slingshota i futurističkog Vaydora.

7. Justin Verlander (Baseball): 40 milijuna kuna

image
Justin Verlander/Instagram

Jedan od najvećih igrača bejzbola trenutno igra za Houston Astros. U garaži ima skupocjenu kolekciju luksuznih automobila, uključujući četiri Mercedesa, Lamborghini Aventador, Aston Martin DBS i dva Ferrarija (California, 488 Pista).

6. Lewis Hamilton (Formula 1): 117 milijuna kuna

image
Lewis Hamilton/Instagram

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 nedavno je prodao svoju Zondu, no i dalje su tu La Ferrari, McLaren P1, Mercedes-AMG Project One i AMG GTR, Ford Mustang Shelby GT500 i mnogi drugi.

5. David Beckham (Nogomet): 137 milijuna kuna

image
David Beckham
image
David Beckham/Maserati

U kolekciji legendarnog engleskog kapetana nalaze se stari i moderni automobili, od kultnog Porschea 911 iz 1969. godine do McLarena 720. Beckham ima i Ferrari 550 Maranello, Lamborghini Gallardo, Rolls-Royce Phantom Drophead, Bentley Bentaygu itd...

4. Cristiano Ronaldo (Nogomet) 153 milijuna kuna

image
Cristiano Ronaldo/Instagram

Portugalska ikona ima fetiš na automobile s kojima se često hvali na društvenim mrežama. Trenutno je vlasnik tri Ferrarija (599 GTO, Fiorano, F430), Lamborghinija Aventador LP 700-4, McLarena Senna, Bentleya Continental GTC, Aston Martina DB9, Rolls Roycea Phantom, Porschea 911 i Cayenne Turbo, BMW-a M6 itd...

3. Ian Poulter (Golf) 164 milijuna kuna

image
Ian Poulter/Instagram
image
Ian Poultier/Instagram

Kad je bal nek je maskenbal: engleski golfer posebno obožava marku iz Maranella, pa je tako u svoju garažu spremio 10 Ferrarija. Tu su i dva Mercedesa i Porsche 911 GT2.

2. Floyd Mayweather – (Boks) - 171 milijun kuna

image
Floyd Mayweather/Instagram

Boksačka legenda s omjerom pobjeda i poraza 50/0 ovisnik je o trošenju novca. Dio bogatstva potrošio je na tri Rolls-Roycea i četiri Bugattija Veyron. U garaži su i Porsche 911 Turbo Cabrio, Mercedes SLS AMG i G63, Maybach S600, Bentley Flying Spur i brojni drugi.

1. Leo Messi - (Nogomet) – 342 milijuna kuna

image
Leo Messi/Instagram

Argentinska desetka i aktualni nogometaš PSG-a u garaži ima pravi švedski stol superautomobila. Uz Ferrari 335 S Spider Scaglietti, Pagani Zondu, Ferrari F430 Spyder, Messi kilometre troši i u Range Rover Sportu, Maseratiju Gran Turismo MC Stradale i Mercedesu SLS AMG.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 02:24