PRISJELO MU

Nema labavo: Proizvođač prijavio Youtubera policiji jer im je u videu ‘popljuvao‘ automobil

Iako je autor proaktivno uklonio video isječke, u VinFastu su spasili sve dokaze i podnijeli prijavu policiji
VinFast VinFast automobili
 VinFast

Vijetnamski proizvođač automobila VinFast prijavio je jednog od svojih kupaca policiji zbog komentara koje je na YouTubeu iznio o kvaliteti automobila.

Tran Van Hoang, vijetnamski YouTuber s 455.000 sljedbenika, prenio je videozapise o svom novom automobilu VinFast Lux A2.0 koji sadrži "neistinit sadržaj" što je "utjecalo na reputaciju VinFasta", objavila je tvrtka u izjavi od 2. svibnja.

"Iako je gospodin Tran Van Hoang proaktivno uklonio te isječke, spasili smo sve dokaze i svoje žalbe poslali policiji", navodi se u izjavi. "Policija je primila naš zahtjev i zakazala vrijeme za razgovor s gospodinom Hoangom".

VinFast, dio je najvećeg konglomerata zemlje jugoistočne Azije Vingroup i planira lansirati svoja električna vozila u Sjedinjene Države sljedeće godine, kako je prošli tjedan izjavio njegov izvršni direktor za Reuters.

Također se razmatra moguća prodaja dionica koja bi je mogla procijeniti na 60 milijardi dolara, a planiraju prodavati automobile u Kanadi i Europi.

U sada izbrisanom videu, čija je kopija ostala na web mjestu Internet Archive, Hoang je rekao da je ponosan što posjeduje automobil VinFast i samo nevoljko ističe probleme.

image
VinFast automobili

Vingroup je osnovao najbogatiji čovjek Vijetnama, milijarder Pham Nhat Vuong, a djeluje na područjima koja se odnose na nekretnine, odmarališta, škole, bolnice i pametne telefone.

U izjavi za Reuters, VinFast je ponovio da ima "dovoljno osnova da dokaže da to nije samo uobičajena žalba".

"Ovo je prvi put da smo nekoga prijavili vlastima kako bismo zaštitili našu reputaciju i naše kupce", rekao je VinFast.

"Ako bi se sličan incident dogodio tijekom rada u Sjedinjenim Državama, također ćemo podnijeti zahtjev vlastima u skladu s lokalnim zakonom i za zaštitu naših zakonskih prava".

VinFast nije želio reći kojoj su policijskoj upravi prijavili slučaj. Dužnosnik koji se javio na telefon u policijskom sjedištu u Ho Chi Minh Cityju, gdje je sjedište Hoanga, rekao je da nisu bili upoznati sa slučajem. YouTuber Hoang odbio je komentirati slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:37