GREŠKA MBUX-a

Nema više omiljenih serija! Mercedesu S i EQS-u novi softver onemogućio gledanje TV-a u vožnji

Istrage su započele u studenom nakon što je interno testiranje pokazalo da neke funkcije MBUX sustava nisu deaktivirane u vožnji

Mercedes-AMG EQS580

 Mercedes-Benz

Potpuno električni Mercedes-Benz EQS tek je nedavno debitirao u Sjedinjenim Američkim Državama, i već se opoziva, zajedno uz nekoliko modela S-klase.

image

Mercedes-AMG EQS580

Mercedes-Benz

Obavijest je izdala Nacionalna uprava za sigurnost u prometu na autocestama (NHTSA) koja ističe kako se na MBUX infotainment sustava treba onemogućiti pristup značajkama poput TV-a i digitalnog priručnika za vlasnike kada je vozilo u pokretu. Očito, pristup takvim funkcijama u vožnji moglo bi odvratiti pozornost vozaču i povećati rizik od sudara.

image

Mercedes-Benz S-klasa

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz navodi kako je do problema došlo zbog odstupanja u procesu dokumentacije u komunikacijskom sustavu 'Mercedes me connect' između vozila i backend servera. Istrage su započele sredinom studenog nakon što je interno testiranje u Njemačkoj pokazalo da neke funkcije i aplikacije MBUX sustava nisu deaktivirane tijekom vožnje. Za sada nema izvješća o nesrećama povezane s problemom.

image

Mercedes-AMG EQS580

Mercedes-Benz

Povučeno je ukupno 16 modela najnovijeg Mercedesa S580, 176 primjeraka S500, 20 primjeraka EQS450 i 15 primjeraka EQS580, svi proizvedeni između 8. prosinca 2020. i 13. listopada 2021. godine.

image

Mercedes-Benz S-klasa

Mercedes-Benz

Mercedes je riješio problem softverskim ažuriranjem u pozadini svog računalnog poslužitelja, što znači da se od 16. studenog više ne može dogoditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:47