NOVA TEHNOLOGIJA

Nemate prijatelje? Ne brinite, kupite novi Mercedes, samo pazite da se ne zaljubite...

Novi asistent se bazira na ‘crtama osobnosti‘, a cilj mu je da se putnici u automobilu osjećaju kao da razgovaraju s prijateljem

Mercedes CLA Concept (ilustracija)

 Mercedes

Na najvećem sajmu potrošačke elektronike na svijetu, Consumer Electronics Show (CES), Mercedes je upravo predstavio MB.OS informacijsko-zabavni sustav koji će premijeru imati u serijskoj verziji novog Mercedesa CLA i koji će biti uveden u nizu drugih modela.

image
Mercedes

Jedna od ključnih značajki novog operativnog sustava je implementacija novog MBUX Virtual Assistanta koji nudi sučelje s umjetnom, proaktivnom inteligencijom.

MBUX Virtual Assistant može ponuditi ‘korisne prijedloge temeljene na uhodanom ponašanju i kontekstu situacije‘ poput puštanja najnovijih vijesti ujutro ili pokretanja programa masaže po želji vozača na kraju radnog dana.

Ovaj asistent se bazira na takozvanim ‘crtama osobnosti‘, a cilj mu je da se putnici u automobilu osjećaju kao da razgovaraju s prijateljem. Automobil može biti ‘rame za plakanje‘, a na pojedine upite odgovara i sarkazmom. Mercedes navodi da je cilj nove tehnologije ‘topli, prijateljski odnos sa vozačem‘.

Pazite samo da se ne zaljubite...

image

Mercedes CLA Concept

Mercedes

Sustav može odgovarati na pitanja i tražiti pojašnjenje postavljanjem vlastitih ‘inteligentnih pitanja‘.

MBUX Virtual Assistant također koristi avatar zvijezde na središnjem infotainment zaslonu kako bi izrazio različita raspoloženja.

Novi MB.OS također predstavlja premijeru novog MBUX Surround navigacijskog sustava. Ovaj sustav koristi naprednu 3D grafiku kako bi putnicima pružio detaljnu kartu svijeta i može prikazati različite vrste prometa, uključujući automobile, kombije, kamione, bicikliste, čak i pješake blizu ceste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:04