moraju na prepravku

Neobičan opoziv za trinaest isporučenih Ferrarija SF90: ‘Niste mislili na jednu populaciju kod prijevoza‘

Greška se odnosi na 13 SF90 coupea i Spidera proizvedenih između 11. siječnja 2021. i 3. studenog 2022.

Ferrari SF90

 Ferrari

Ferrari je pokrenuo jedan od najiznenađujućijih opoziva ove godine, i ne zato što je greška sama po sebi posebno čudna, već zato što implicira da neki vlasnici SF90 ugrađuju dječju sjedalicu u svoj superautomobil.

Greška se odnosi na 13 SF90 coupea i Spidera proizvedenih između 11. siječnja 2021. i 3. studenog 2022. Neka od tih vozila imaju sjedalo koje možda ne drži dječju sjedalicu u ispravnom položaju i, u slučaju nezgode, postoji povećan rizik od ozljeda ili smrti.

image

Ferrari SF90

Ferrari

Iako je to, naravno, ozbiljno, zanimljivo je kako je Ferrari saznao. Bio je u procesu razvoja neimenovanog novog vozila, koje očito dijeli sjedala sa SF90, i otkrio je da njegova sjedala srednje veličine možda nisu u skladu s propisima o sigurnosti dječjih sjedala.

image

Ferrari SF90

Ferrari

Prema Ferrarijevom konfiguratoru, za SF90 se nude sjedala "Standard", "Style", "Daytona", "Standard Racing Carbon" i "Daytona Racing Carbon". Nakon tog otkrića provedeni su testovi koji su otkrili da je sjedalo veličine L u skladu s propisima za dječja sjedala - ali jedva. To znači da sjedalo veličine M ne bi zadovoljilo tehničke standarde za biomehaničke performanse.

image

Ferrari SF90

Ferrari

Srećom, Ferrari nije upoznat s bilo kakvim ozljedama ili smrtnim slučajevima koji su nastali kao rezultat ove pogreške u dizajnu. Međutim, odlučio je pokrenuti kampanju opoziva i počet će se obraćati kupcima 30. travnja. Od njih će biti zatraženo da svoje vozilo vrate ovlaštenom trgovcu, a sjedalo veličine M bit će zamijenjeno sjedalom veličine XL bez ikakvih troškova za vlasnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:25