opasan trend

Neoriginalni dio može postati projektili u sudaru, pogledajte što se dogodilo ovom vozaču

Nakon što mu je amblem s ukrasnim kamenčićima doletio u lice tijekom sudara vozač je, na žalost, izgubio vid na jedno oko

Ukras na znaku

 TikTOk screenshot

Regulatori u SAD-u upozorili su vlasnike automobila da ne neoriginalne ukrase na upravljače svojih automobila zbog opasnosti koje bi ovi mogli predstavljaju u slučaju sudara.

Ukrasne naljepnice su postale popularne na društvenim mrežama i obično se lijepe na ili oko originalnog logotipa na upravljaču. Mnogi od ovih naknadno prodajnih ukrasa imaju svjetlucave kamenčiće, komadiće stakla ili plastike. Iako sam upravljač nakon lijepljenja ovih ukrasa izgleda dojmljivije (je li zaista tako stvar je ukusa), naljepnice se lako mogu pretvoriti u nekontrolirani projektil, ako se dogodi sudar u kojem se aktivira vozačev zračni jastuk.

Američka nacionalna uprava za sigurnost u prometu (NHTSA) objavila je upozorenje na svojoj web stranici u kojem naglašava kako je jedan vozač pretrpio ozbiljnu ozljedu oka nakon što mu je amblem s ukrasnim kamenčićima doletio u lice tijekom sudara. Vozač je, na žalost, izgubio vid na jedno oko.

@haiheboifp7

Car steering wheel diamond logo, a variety of models of steering wheel labeling, instant embankment upgrade # car family # good thing recommendation # car steering wheel labeling

♬ Simpan Luka Hati - Maharani yusticia Kayun

"Za razliku od trajno pričvršćenog logotipa na upravljaču vašeg vozila, ove naknadno ugrađene naljepnice mogu se lako odvojiti kada se zračni jastuk aktivira. Sve izmjene na poklopcu zračnog jastuka, ali i na samom zračnom jastuku mogu uzrokovati da on ne funkcionira ispravno. Molimo potrošače da izbjegavaju kupnju ovih ukrasa za sve marke i modele vozila. Potrošači bi također trebali ukloniti sve takve naljepnice koje su već stavili na svoje upravljače", naglašava NHTSA u svojem izvješću.

Osim u SAD-u ovi dodaci su u posljednje vrijeme popularni i u Europi, a mogu se kupiti na raznim web stranicama poput Amazona, eBaya i AliExpressa. Njihovoj popularnosti, bez sumnje, pridonosi i činjenica da su relativno jeftini i mogu se kupiti i za manje od 10 eura, što ih čini privlačnom opcijom za one koji žele na brzaka dotjerati unutrašnjost svojih automobila.

Opće je poznato koliko su zračni jastuci važni u ublažavanju posljedica težih sudara, no kada su na volanu montirani potencijalni projektili zračni jastuk može biti i vrlo opasan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 04:18